F4 VAE – Dubai: Powell wint, pin buiten de top 10

Alex Powell won Race 2 van het F4 UAE-weekend in Dubai. Als zesde op de grid eindigde Doriane Pin uiteindelijk buiten de top 10.

gepubliceerde 03/02/2024 à 13:38

Valentin GLO

Doriane Pin - Foto: Iron Dames

Alvise Rodella (Xcel Motorsport) startte race 2 op pole position, vergezeld van Enzo Deligny (R-ace GP) op de eerste startrij. De Italiaan bleef echter vastzitten op de grid en kon niet op gang komen. De jonge Fransman maakte van de gelegenheid gebruik om de leiding van de race over te nemen, maar faalde aan het einde van de eerste ronde en viel in de tweede ronde uit. De Jamaicaan Alex Powell (Mumbai Falcons) profiteerde van de situatie om de leiding te nemen.

Een botsing tussen Everett Stack (PHM AIX Racing) en Yuhao Fu (Pinnacle Motorsport) bracht met nog geen 15 minuten te gaan de Safety Car binnen. Met nog iets minder dan vier minuten te gaan, werd de race hervat. Alex Powell slaagde er perfect in en de inwoner van Miami (Florida) kwam zegevierend over de streep, voor Keanu Al Azhari (Yas Heat Racing Academy) en Jack Beeton (AGI Sport).

Zevende in race 1 vanochtend, Dorian Pin startte op de 6e plaats in deze tweede race in Dubai en vocht bij de start van de race dapper voor de top 2 in een woedend peloton voordat hij daarna verschillende plaatsen verloor. De Française eindigde uiteindelijk buiten de top 5, op de 10e plaats, achter haar concurrent Jules Caranta (Saintéloc Racing).

Race 3 vindt zondagochtend om 6 uur (Franse tijd) plaats.

Journalist. Endurance-reporter (WEC, IMSA, ELMS, ALMS) en soms F1 of IndyCar.