Anthoine Hubert schittert thuis bij Paul Ricard

Anthoine Hubert (Arden) tekent een tweede overwinning in twee FIA ​​F2-bijeenkomsten en wint de sprintrace op Paul Ricard.

gepubliceerde 23/06/2019 à 12:16

Pierre Tassel

Anthoine Hubert (Arden) heeft deze zondag een perfecte prestatie neergezet in de sprintrace op Paul Ricard en won vanaf pole position.

De Fransman had een perfecte start gerealiseerd, waarbij hij vanaf de eerste meters meteen een eerste gat vergrootte. Achter de Fransman duikt Jordan King (MP Motorsport) op de tweede plaats de eerste bocht in, maar moet off-line gaan, waardoor Jack Aitken (Campos Racing), auteur van een geweldige start vanaf de derde rij, de tweede plaats overneemt. .

King verloor vervolgens verschillende posities, waarbij het klassement achter Hubert en Aitken werd gecompleteerd door Juan Manuel Correa (Sauber Junior Team van Charouz), Nicholas Latifi (DAMMEN), Guanyu-Zhou (Uni-Virtuosi) en Sergio Sette Camara (DAMS).

Zhou profiteerde vervolgens van de voorsprong op Latifi door in bocht 5 tijdens het remmen te duiken. Aan de leiding lijkt Aitken Hubert even te bedreigen, maar de Fransman houdt de coureur onder controle Renault, die uiteindelijk moest verliezen bij het remmen op de Mistral chicane in de 6e ronde tegen Correa.

Aitken probeert vóór Signes te reageren door uit koers te gaan, maar kan zijn plaats niet herwinnen. De Brit verloor vervolgens in de laatste bocht van dezelfde ronde een plaats tegen Zhou.

Hubert van begin tot eind

Aan het stuur van de race ziet Hubert Correa beste ronde na beste ronde opstellen, maar zonder direct in het bereik te komen van de Franse leider die de hele race controleert en voor de tweede keer van het jaar wint na zijn overwinningssprint in Monaco.

Correa en Zhou pakten het podium voor Aitken, Sette Camara, Latifi, Louis Deletraz (Carlin), Callum Ilott (Sauber Junior Team by Charouz), Nobuharu Matsushita (Carlin) en Nyck de Vries (ART Grand Prix), winnaar gisteren en die de top 10 redt.

Dorian Boccolacci (Campos Racing) en Giuliano Alesi (Trident) eindigden als 13e en 14e, toen Mick Schumacher (Prema) zag het schaakbord niet en moest noodgedwongen langs de kant van de baan stoppen nadat hij voor het eerst de pits inging.

Ontdek het volledige rapport van de FIA F2 bij Paul Ricard, in AUTO nr. 2222wekelijks, morgenavond verkrijgbaar in digitale versie, en vanaf a.s. woensdag in de kiosken.