Gilles Magnus en Santiago Urrutia winnen op de Hungaroring

De Hongaarse meeting eindigde zondag 22 augustus met de overwinning van Gilles Magnus in race 1 en Santiago Urrutia in race 2. En we hebben een nieuwe leider in het rijdersklassement.

gepubliceerde 22/08/2021 à 17:31

Quentin DUBOIS

Het was niet alleen de 24 Uren van Le Mans dit weekend op de motorsportplaneet. Ook het WTCR was aanwezig met de vierde meeting van het seizoen 2021 in Hongarije. Drie Fransen monopoliseerden de eerste drie plaatsen in het rijdersklassement voor de twee races op de Hungaroring. Zaterdag was het Robert Huff die pole position pakte, voor Santiago Urrutia en Norbert Michelisz.
La course 1 a été animée du début jusque dans le dernier tour ce dimanche matin. Au final, c’est Gilles Magnus (Audi) qui a franchi le drapeau à damiers en premier, profitant de la grille inversée, devant Mikel Azcona (Cupra) et le Français Yann Ehrlacher (Lynk & Co) qui reprend ainsi des points à Jean-Karl Vernay (Hyundai), seulement 14eme à l’arrivée.
Het einde van de race werd gekenmerkt door de grote strijd om de tweede positie in de laatste ronde. Mikel Azcona haalde op gezaghebbende wijze Frédéric Vervisch in, wat Jean-Karl Vernay ten goede kwam om naar de laatste trede van het podium te klimmen.

Vanaf pole position in race 2 won Santiago Urrutia (Cupra) zonder problemen de tweede race van het weekend laat in de middag. De Uruguayaanse coureur finishte net geen twee seconden voorsprong op Nestor Girolami (Hyundai). Het podium wordt gecompleteerd door Frédéric Vervisch (Audi), ijzersterk op het Hongaarse tourniquet. Helemaal het tegenovergestelde van Jean-Karl Vernay die op de 13e plaats faalde en daarmee een moeilijk weekend voor hem afsloot.

In het kampioenschap neemt Yann Ehrlacher de leiding met 101 punten, op gelijke hoogte met de winnaar van de dag, Santiago Urrutia. Jean-Karl Vernay staat derde met 87 punten. Yvan Muller staat op de zesde plaats met 78 punten.
De volgende bijeenkomst vindt plaats op 09 en 10 oktober in Tsjechië op het Autodrom Most