Steven Palette uitgeroepen tot winnaar in de C2 op Nogaro

Steven Palette erfde de overwinning in race 2 in Nogaro in TC France, na de straffen die na de race werden opgelegd aan Florian Briché en Kévin Ropars.

gepubliceerde 06/04/2021 à 09:01

Pierre Tassel

Als hij gisteren in de Gers als eerste over de finish was gekomen voor de tweede confrontatie van TC France, dan was Florian Briché (Peugeot 308 – JSB) werd nog onderzocht door de stewards vanwege contact met Ricardo van der Ende (BMW M2 CS Racing – L'Espace Bienvenue), die de race lange tijd aan de leiding had gehad.

De beslissing om de JSB-coureur te bestraffen leek logisch, en het panel van stewards legde de winnaar op het circuit feitelijk een Drive-Through op, een straf die werd omgezet in 20″ toegevoegd aan de racetijd.

Sterker nog, Kévin Ropars (Peugeot 308 – Ropars Racing Team) had de overwinning op de groene loper kunnen heroveren, maar laatstgenoemde kreeg ook een sanctie voor contact met de BMW M2 CS Racing – VSF van Steven Palette, waardoor de overwinning aan laatstgenoemde werd overgelaten.

Palette krijgt een dubbele klap sinds hij Nogaro aan de top van het kampioenschap achterlaat. In TCA1 won Julien Jacob-Cano (Peugeot RCZ RC – Runner for Ever), terwijl in TCA2 Guillaume Maio (Renault Clio IV – GM Sport) domineerde het evenement.

Viny Beltramelli behaalt de dubbel in TCA Light met het Peugeot 208 RC – Ropars Racing Team.

Ontdek het volledige rapport van de Easter Cups, geproduceerd door onze speciale correspondenten in Nogaro, in uitgave 2306 van AUTOwekelijks, nu beschikbaar in digitale versie en vanaf deze donderdag in de kiosken.