GT Tour – Ide en Moullin-Traffort op pole in Spa

Enzo Ide (Audi) en Morgan Moullin-Traffort (Ferrari) pakten de twee poles die meetelden voor de derde ronde van het FFSA French GT Championship op Spa-Francorchamps in België.

gepubliceerde 21/06/2014 à 11:50

Pierre Tassel

Het Belgian Audi Club Team WRT kwam dit weekend op Spa-Francorchamps in België de confrontatie aan met de elite van de Franse GT met twee op papier angstaanjagende teams: Enzo Ide en André Lotterer in de nr. 8 R5 LMS Ultra en Benoît Tréluyer – Yves Weerts. De twee winnaars van de 24 Uren van Le Mans 2014 staat ook in het teken van de 24 Uur van Spa in hetzelfde team, waardoor deze Franse GT-race een generale repetitie werd voor het Belgische team. En laatstgenoemde presteerde goed sinds Ide in de eerste race de pole pakte. Hij loopt voorop Ferrari 458 Italia n°1 de Philippe Giauque et la Porsche 911 du Team IMSA Optreden onder leiding van Raymond Narac. Yves Weerts, de teamgenoot van Benoît Tréluyer, zal als laatste starten.

Voor de tweede race zal het de Ferrari van regerend kampioen Morgan Moullin-Traffort zijn die vanaf pole zal starten. De coureur van Team Sofrev-ASP ​​versloeg een andere Italiaanse auto, die van Soheil Ayari (Team Duqueine) en de Audi R8 van André Lotterer. De Duitsers van Sébastien Loeb Het racen zal in deze tweede ronde als 5e en 6e starten, met de duo's Roland Bervillé – Anthony Beltoise en Henry Hassid – Mike Parisy die de achterstand inhaalden na een ingewikkelde eerste kwalificatie die op de 13e en 16e plaats eindigde voor de bewoners van de stal van de negenvoudig kampioen van de rallywereld. Benoît Tréluyer zette de 11e tijd neer. Merk op dat de nummer 30 Speedcar Audi die gisteren tijdens de tests werd beschadigd, niet deelnam aan de sessies van vanochtend.