Spa-Francorchamps – Race 2: Saintéloc volledig onder controle

Het nr. 14 Saintéloc van het Bastard - Meyuhas-duo won Race 2 op het circuit van Spa-Francorchamps. Na de tweede plaats in Race 2 gaat de ploeg van start in het Zilveren kampioenschap.

gepubliceerde 24/07/2022 à 16:05

Dorian Grangier

Dankzij de overwinning in Race 2 op Spa-Francorchamps ontsnappen Bastard en Meyuhas naar het Zilveren kampioenschap © Laurent Gayral / DPPI

Een bijna perfect weekend voor Saintéloc nr. 14. Erwan Bastard en Roee Meyuhas stonden zaterdag al op het podium op Spa-Francorchamps tijdens Race 1 en wonnen tijdens Race 2 in België. Vanaf de vierde plaats vochten de twee coureurs zich een weg naar de leiding van de race, voor de CMR nr. 4 van het duo Lémeret – Tribaudini, winnaar van Race 30.

Met dit dubbele podium ontsnapt de bemanning van de nr. 8 Audi R14 aan het kampioenschap, vóór de nr. 17 BMW van het Espace Bienvenue-team. De ploeg, die als laatste startte, schoof 37 posities op om de schade te beperken en eindigde op de 4e plaats algemeen, net achter de eerste Pro-Am, die van de K-Worx nr. 121 van Timothé Buret en Christopher Campbell.

In de Am-categorie is het de tweede overwinning op rij voor de nr. 69 Full Motorsport-auto, bestuurd door Christophe Hamon en Michael Blanchemain. Audi met nummer 69 eindigde als 16e algemeen.