FFSA GT – Las Moras Racing Team wint op Paul-Ricard

De #570 McLaren 99S van het Las Moras Racing Team, bestuurd door Max Braams en Duncan Huisman, won in Race 1 van de FFSA GT op Paul-Ricard.

gepubliceerde 14/10/2017 à 20:08

Max Braams en Duncam Huisman wonnen Race 1 van de FFSA GT bij Paul-Ricard (Var). De piloten van de McLaren De nr. 570 99S van het Las Moras Racing Team, die vanaf pole startte, behield de voorsprong bij de start, waarbij Max Braams de nr. 4 BMW Ekris M9 van Frédéric Johais tegenhield. Hoewel laatstgenoemde enkele posities verloor, wist zijn teamgenoot Julien Piguet de tweede plaats te heroveren zonder de leidende auto te kunnen bedreigen.

“Onze McLaren presteert sinds het begin van het weekend erg goed en we voelen ons duidelijk comfortabeler dan twee weken geleden in Barcelona. commentaar Duncan Huisman. Ook Max (Braams) en ik genieten van het Circuit Paul Ricard. Ondanks de schijn was het geen sinecure, zeker niet aan het begin van de race. Max deed het uitstekend en pakte de pole position. Zondag worden de kaarten opnieuw verdeeld, aangezien de BMW van voren op de grid zal starten. Dit belooft een mooi gevecht aan het front! »

Alors que l’écurie VicTeam a manqué la mise en grille, la Porsche Cayman n°64 qui devait partir en première ligne s’est retrouvée à devoir s’élancer du fond du peloton. Olivier Jouffret et Éric Trémoulet sont toutefois parvenus à remonter jusqu’à s’assurer la dernière marche du podium.

De strijd om de titel wordt nog iets sterker in Pro-Am sinds Gilles Vannelet en Mike Parisy, de coureurs van Porsche nr. 30, op gelijke hoogte staan ​​met Robert Consani en Benjamin Lariche. De CD Sport-crew verzekerde zich van de vierde plaats voor de Speed ​​Car-crew in de #55 Ginetta G8. Hoewel de Britse auto vanwege mechanische problemen geen snelheid had, slaagde hij erin om als vierde te eindigen, maar kreeg hij een straf van twee seconden omdat hij buiten de baangrenzen een voorsprong had behaald.

In Am komt Stéphane Tribaudini dichter bij de kroning nadat hij samen met Michaël Petit opnieuw een categorieoverwinning behaalde in de nr. 111 Ginetta van het CMR-team. Hij heeft zeven punten voorsprong op Fabien Michal en Georges Cabanne en heeft nu een voorsprong van 24 punten met nog één race te gaan aan het einde van het seizoen. De bemanning van CMR's Ginetta nr. 666 eindigde op de zesde plaats in de categorie, de voorlaatste plaats in het algemeen klassement.

Het debuut van de Ford Mustang in de FFSA GT, toevertrouwd aan Scott Maxwell, stond in de top tien voordat hij stopte vanwege mechanische problemen.