FFSA GT – De nieuwe BMW dringt zich vanaf het begin op

De nieuwe BMW M4 GT4 won vanaf zijn debuut in de FFSA GT, waarbij Beitske Visser en Dennis Marschall Race 1 in Barcelona wonnen.

gepubliceerde 30/09/2017 à 23:27

Beitske Visser en Dennis Marshall wonnen Race 1 van de FFSA GT in Barcelona (Spanje) aan het stuur van de nieuwe BMW M4 GT4 van Schubert Motorsport. Vanaf de derde positie op de grid nam de voormalige bewoner van de World Series Formula V8 3.5 de leiding van de race over, voordat er een onderbreking volgde na een botsing in het peloton.

Le Championnat a peut être connu un tournant avec l’abandon sur problème mécanique de la Ginetta n°8 Speed Car des leaders du classement Pro-Am Robert Consani et Benjamin Lariche. Le préjudice aurait pu être plus sérieux puisque leurs rivaux directs pour le titre, Mike Parisy et Gilles Vannelet, n’ont pris que la neuvième place au volant de la Porsche Cayman CD Sport n°30.

Het podium werd gecompleteerd door de #2 TFT Racing Porsche van Ander Vilarino en Niki Leutwiler en de #888 Ekris Motorsport van Koebolt-Van der Ende.

Het Am-kampioenschap kende ook wendingen sinds de nr. 111 CMR Gietta van Stéphane Tribaudini en Michael Petit, die op pole startte, stopte en de categorieoverwinning aan Philippe Marie en Olivier Gomez in de nr. 34 Gemo Motorsport Maserati aanbood.

Race 2 is aanstaande zondag live te volgen op onze site vanaf 13 uur.