FFSA GT-C1: SpeedCar en de winnaars van het Wallgren-Castelli-duo in Nogaro

De eerste ronde van de FFSA GT GT4-versie werd gewonnen door de nr. 55 Ginetta G444 van Team SpeedCar van Rodolphe Wallgren en Gaël Castelli.

gepubliceerde 16/04/2017 à 17:48

Het merk Ginetta schitterde deze zondag op Gers bodem tijdens de eerste ronde van de FFSA GT 2017 op de Nogaro-route. Met het duo Rodolphe Wallgren en Gaël CastelliTeam SpeedCar sluit de dag af met een meesterlijk behaalde overwinning tegen de Porsche Cayman, in cijfers aanwezig op de deelnemerslijst.

Als het Porsche Cayman Clubsport GT4 Energy by ART van het Ferté – Demoustier-duo, startend vanaf pole, de teugels van de race lange tijd in handen hield voordat Gaël Castelli profiteerde van een zeer wendbare Ginetta G55 op het Nogaro-circuit en minder vaak passeerde dan 20′ van de finish Grégoire Demoustier.

Castelli kwam uiteindelijk over de finish met ruim 15″ voorsprong op de Porsche Cayman – CD Sport van Mike Parisy – Gilles Vannelet, waarbij Parisy in de laatste tien minuten de beste voorsprong op Demoustier had genomen. Deze laatste stelt echter de derde trede van het podium veilig voor Energy by ART.

De top 5 wordt gecompleteerd door de Porsches van het Vic'Team van Trémoulet-Jouffret en TFT Racing van Iannetta – Clément. In Am won Ginetta ook met de G55 nr. 666 van Team CMR de Cabannes – Michal. Morgen om 14 uur vindt de tweede race van het paasweekend plaats.