René Rast opent zijn teller voor 2020

René Rast maakte sinds het begin van het jaar een einde aan de onoverwinnelijkheid van Nico Müller in de DTM door de tweede race op de Lausitzring te winnen, vóór de Zwitser en Marco Wittmann.

gepubliceerde 16/08/2020 à 14:38

Pierre Tassel

René Rast (Audi) won zondag zijn eerste race van het jaar DTM, die Nico Müller (Audi) domineerde in de tweede ronde van de Lausitzring.

Toen de lichten uit waren, maakte Rast de beste start onder de leidende coureurs, waarbij de dubbele DTM-kampioen van 2017 en 2019 achter polesitter Robin Frijns kwam. Deze laatste verzet zich door de bestuurder van de RS 5 n°33 enigszins te dwingen door het gras te rijden.

De twee coureurs zagen Nico Müller vervolgens aan de buitenkant proberen in te halen, maar de banden waren nog niet helemaal op temperatuur en lieten de leider in het kampioenschap zijn manoeuvre niet voltooien, waardoor hij kostbare tijd verloor. Frijns leidt dus voor Rast en Marco Wittmann (BMW), maar de posities zullen snel veranderen.

Aan het begin van de derde ronde probeerde Rast Frijns in te halen bij de eerste remming, en slaagde erin Frijns in te halen, voordat de Nederlander in de zevende ronde de gunst teruggaf, nog steeds bij de eerste remming, terwijl Rast nog steeds door het gras ging.

Een tweede manoeuvre die echter niet in de smaak viel van de raceleiding die Frijns de opdracht gaf zijn positie terug te geven aan de Duitser, wat de Nederlander in de 9e ronde wist te bereiken.

Rast verzet zich tegen de terugkeer van Müller

Frijns en Wittmann stopten in ronde 12, een ronde later gevolgd door Rast. Maar dat laatste kan Frijns niet bevatten in banden die al op temperatuur zijn. Andere strategie voor Nico Müller die tot het einde van de 20e ronde wacht met het wisselen van banden.

De Zwitser vertrekt op plaats 7 en zal tot het einde proberen de nieuwe leider Rast in te halen, die in de 25e ronde opnieuw de leiding nam tegen Robin Frijns. Maar de winnaar van de eerste drie evenementen van het jaar faalde uiteindelijk aan de lijn in de uitlaten van Rast, die zijn eerste succes van het jaar scoorde voor Müller en Wittmann, die Frijns in de voorlaatste ronde passeerden.

Mike Rockenfeller (Audi) completeert de top 5. Loïc Duval (Audi) eindigde gisteren na zijn pensionering als 8e.

Ontdek het volledige verslag van de Lausitzring DTM-bijeenkomst in AUTO nummer 2274wekelijks, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.