Norisring – Race 2: Fraga triomfeert voor nieuwe leider Bortolotti

Felipe Fraga won Race 2 op de Norisring voor Mirko Bortolotti. De Braziliaan tekent zijn eerste overwinning van het seizoen terwijl de Italiaan de nieuwe leider in het algemeen klassement wordt.

gepubliceerde 03/07/2022 à 14:32

Tom Trichereau

Felipe Fraga behaalde op de Norisring zijn eerste DTM-overwinning van het seizoen. ©@FerrariRaces

Na het bloedbad van Race 1 werden de instructies van de racedirecteuren duidelijk gehoord en gerespecteerd door de coureurs. Terwijl slechts 11 van hen zaterdag op de Norisring met talloze botsingen de finish haalden, hebben er deze zondag meer van hen de finish gehaald. In Race 2 was het uiteindelijk Felipe Fraga, die vanaf pole position startte, die zijn voorsprong wist vast te houden en zo zijn eerste overwinning van het seizoen veiligstelde. De Braziliaan kon na een reeks moeilijke weekenden juichen op het podium. Achter hem probeerde Mirko Bortolotti alles om hem te vangen, maar hij kon niets doen. De tweede plaats van de GRT-teamcoureur stelt hem in staat de nieuwe leider in het klassement te worden, voor Sheldon van der Linde.

Bij de start van de race ontbraken twee coureurs. Door schade aan hun auto's konden Esteban Muth en Franck Perera namelijk niet starten. Een grote teleurstelling voor de Fransman die dit weekend Rolf Ineichen kwam vervangen DTM. In de eerste bocht waren de coureurs minder agressief dan op zaterdag en werden er geen incidenten gemeld. Felipe Fraga wist zijn voorsprong na een goede start vast te houden voor Mirko Bortolotti. Vanaf de 6e plaats was het René Rast die de beste operaties uitvoerde door de leidende mannen in te halen.

Felipe Fraga geeft zichzelf zijn verjaardagscadeau

Sommige deelnemers zagen het einde van de race niet zoals David Schumacher en Ricardo Feller. In de eerste bocht had de neef van de “Rode Baron” zijn remming volledig gemist en raakte de Zwitser. Op een zeer korte route (2,3 km) kost het passeren van de pitlane veel tijd. Halverwege de race arriveerden de eerste pitstops. Maar de leidende mannen besloten de bandenwissel uit te stellen. Met nog 18 minuten racen te gaan, was het René Rast die als eerste naar zijn boxen snelde. Een paar ronden later wisselden Felipe Fraga en Mirko Bortolotti tegelijkertijd van band.

Terwijl de Ferrari en de Lamborghini streden om de eerste plaats, Thomas Preining zat in de problemen. De winnaar van Race 1 had grote moeite met het weerstaan ​​van aanvallen van Ayhancan Guven en Luca Stolz vanwege de extra 25 kilo in zijn auto. Aan de finish wist Felipe Fraga kalm zijn voorsprong te behouden en zijn eerste succes dit seizoen te boeken. Dit resultaat is het beste cadeau dat de Braziliaan zichzelf in Duitsland kon geven terwijl hij deze zondag zijn 27e verjaardag viert.

Op de ranglijst doet Mirko Bortolotti het goed. De Italiaan profiteerde van de 15e plaats van Sheldon van der Linde om de leidende positie in het algemeen klassement te herwinnen. Ook René Rast was volop in actie op de Norisring met een dubbel podium. De Duitse coureur ligt op de loer, 10 punten achter de Lamborghini-coureur en 1 lengte achter de BMW-coureur. Nu is het tijd voor de DTM-coureurs om uit te rusten voordat ze van 26 tot 28 augustus de vijandelijkheden op de Nürburgring hervatten.