C2 – Rast onverwachte winnaar op Hockenheim, Audi hattrick

René Rast vertrouwde op een twee-stopstrategie om DTM Race 2 op Hockenheim te winnen, voor Nico Müller en Robin Frijns. Loïc Duval ging met pensioen nadat hij de weg had verlaten.

gepubliceerde 05/05/2019 à 15:07

Medhi Casaurang

In 2018 won René Rast (Audi) de laatste zes races van het seizoen. DTM. Aanstaande zondag 5 mei herwon de Duitser zijn gemak van vorig seizoen door succes te behalen in Race 2 in Hockenheim (Duitsland). Niets was zeker, want de kampioen van 2017 startte vanaf de 16e plaats op de startgrid!

René Rast kwam als een kanonskogel terug na een Safety Car-fase. Het evenement werd in de zevende ronde geneutraliseerd vanwege het verlaten van de baan Loïc Duval (Audi), daarna zesde. De Fransman ging op dezelfde plek het grind in Sebastian Vettel bij de huisarts van Formule 1 2018.

Tijdens de neutralisatie besloot René Rast naar de pits te gaan om banden te wisselen. Goede keuze, omdat hij daarna profiteerde van een betere grip. Hij nam de leiding in de 14e ronde, maar liet deze even staan, tijd voor een tweede stop (een pitstop onder S-C valt niet in het verplichte stopvak).

Drie Audi-coureurs monopoliseren het podium, waaronder ook Nico Müller en Robin Frijns. Polesitter Philipp Eng (BMW) eindigde als vierde, terwijl Race 1-winnaar Marco Wittmann (BMW, 8e) door Pietro Fittipaldi (Audi) in een spin werd gestuurd. De rookie werd bestraft met een drive-through.

Tenslotte Paul di Resta (Aston Martin) verzamelt de punten voor de zevende plaats voor het DTM-debuut van de Vantage.

Ontdek in nummer 2215 van AUTOhebdo, maandagavond digitaal te koop en woensdag in de kiosk, de analyse van de DTM door onze speciale correspondent.