Tweede opeenvolgende overwinning voor Pagenaud in IndyCar iRacing Challenge

Een week na Michigan won Simon Pagenaud opnieuw een virtueel ovaal evenement, dit keer in Motegi met de steun van het Race Clutch-simracingteam.

gepubliceerde 19/04/2020 à 09:34

Medhi Casaurang

Het goede momentum houdt aan Simon Pagenaud. De Penske-coureur won zaterdagavond de raceIndyCar iRacing Challenge werd betwist op het Japanse ovaal van Motegi, vlak voor zijn teamgenoot Scott Dixon, nadat hij de leiding had genomen in de 106e van 113 ronden.

De Fransman werd in zijn taak bijgestaan ​​door zijn ingenieur Ben Bretzman en het Franse simracingteam Race koppeling is dus op zijn tweede opeenvolgende overwinning in de virtuele competitie.

“Uiteindelijk werd het echt gek, legde de winnaar van de Indianapolis 500 2019 uit. Het leuke is dat je met dezelfde concurrenten meerijdt als in het echt, en dat je precies dezelfde rijmanoeuvres uitvoert als in het echt.

Op dit moment racen we niet op echte circuits, maar alleen op virtuele circuits. Dit geeft mij veel voldoening. Aan het einde van de race was de adrenaline op zijn hoogtepunt. »

De volgende ronde staat gepland voor het Circuit of the Americas (COTA). “We zullen deze week hard moeten werken, het is een grote uitdaging met twintig bochten, maar alles is mogelijk”, concludeert de inwoner van Montmorillon (Wenen).