Weg naar Le Mans – Mühlner Motorsport triomfeert in race 2

De #21 Nissan van het Mühlner Motorsport-team won de tweede race van het weekend in Road to Le Mans. In GT3 werd de overwinning in de laatste lus beslist.

gepubliceerde 21/08/2021 à 13:42

Quentin DUBOIS

Laatste supportrace voor de grote start van de 24 Uren van Le MansHet was de bedoeling dat het Road to Le Mans-kampioenschap ons zou doen watertanden vóór het grote spektakel van de dubbele klokkentoren. Vanaf pole position won de #21 Nissan van het Mühlner Motorsport-team de tweede race van het weekend. Met een comfortabele voorsprong van 11 seconden bij de geblokte vlag werd de Belgische ploeg nooit in gevaar gebracht door de andere deelnemers in de LMP3-categorie. Het podium wordt gecompleteerd door de #19 van het Cool Racing-team en de #14 RLR MSport.

Merk op dat de #11 van het WTM Powered by Phoenix-team in het leidende trio zat voordat hij een drive-through kreeg omdat hij bij de start van de race een botsing had veroorzaakt met een GT3. De race werd ook gekenmerkt door enkele off-track evenementen. Dit is het geval voor de winnende auto in race 1, de Nielsen Racing #7. Merk ook een contact op tussen de #37 Cool Racing Ligier en de #98 Motorsport98 Ligier in de eerste ronde.

In de GT3-categorie kwam alles neer op de laatste ronde. Terwijl Logan sergeant Logan était aisément en tête au volant de l’Iron Lynx #8, le trafic aura eu raison du pilote américain. Tout cela a profité à la Porsche #2 du team TFT qui a pris la première position dans l’ultime boucle de la course. Le podium est complété par l’Audi #72 du Team WRT.