Rebellion sluit het ALMS-verhaal af in Petit Le Mans

Rebellion Racing behaalt zijn tweede succes op rij op Petit Le Mans waar de ALMS-finale werd gespeeld. Het Zwitserse team bevond zich halverwege de race zonder concurrentie.

gepubliceerde 20/10/2013 à 07:35

Rebellion Racing won de ALMS-finaleronde in Petit Le Mans vóór de eenwording van de discipline met Grand-Am volgend jaar om het United SportsCar Championship te vormen. Dit is het tweede opeenvolgende succes voor het Zwitserse team dat gemakkelijk de overwinning behaalde ondanks een gecompliceerde start van de race na de botsing van Neel Jani met de PR09 Mathiasen Motorsports FLM1 die de pits verliet. De Lola B12/60 n°12 van Jani-Prost-Heidfeld bevond zich een ronde achter de Muscle Milk Pickett Racing HPD van Dumas-Klaus-Graf. Maar het regerend kampioensteam liet halverwege de race de besturing los na een oververhittingsprobleem op de nummer 6.

Het podium wordt gecompleteerd door de nr. 03 HPD ARX-551b van Level 5 Motorsports van Tucker-Briscoe-Franchitti die erin slaagde zich te ontdoen van de nr. 2 Extreme Speed ​​Motorsports LMP01 van Sharp-Lazzaro-Brabham die niet faalde. slechts één seconde achter de categoriewinnaars. Scott Tucker wint de LMP2-titel vóór Scott Sharp. De nr. 09 BAR8 Motorsports FLM1 van Marcelli-Cumming-Johansson won de LMPC met een voorsprong van 11 seconden op de nr. 25 8Star Motorsports van Rayhall-Negri, maar het was Mike Guasch (en niet Chris Cumming zoals de officials hadden aangekondigd) die won de titel, terwijl Core Autosport de Teams-titel pakte.

Le Team Falken remporte la victoire en GT avec la Porsche 911 GT3 RSR de Henzler-Sellers-Tandy qui a pris la tête de la course en fin d’épreuve suite à une erreur d’Olivier Beretta. Le pilote du Risi Competizione a envoyé la Ferrari 458 Italia nr. 62 tegen de muur terwijl hij een GTC probeert in te halen. Beretta-Malucelli-Liddell voltooide uiteindelijk het podium achter de BMW Z4 GTE van Muller-Edwards-Auberlen. jan Magnussen en Antonio Garcia stellen de titel veilig met de zesde plaats in de nr. 3 Corvette. In GTC ging het succes naar de #45 Flying Lizard Motorsports, bestuurd door Canache Jr-Pumpelly-Snow. De titel gaat echter naar Jeroen Bleekemolen en Cooper MacNeil, de coureurs van Alex Job Racing.

Ontdek het verslag van de ALMS-finale in Petit Le Mans in nummer 1932 van AUTOhebdo, vanaf dinsdag beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.