IMSA – Corvette komt als winnaar naar voren in Virginia

Corvette Racing kwam als overwinnaar uit het evenement dat in IMSA in Virginia werd gehouden.

gepubliceerde 27/08/2017 à 22:37

Pierre Tassel

Korvet bleek opportunistisch om het VIRginia International Raceway-evenement te winnen IMSA, ronde gereserveerd voor de twee GTLM- en GTD-categorieën. De C7.R n°3 van Antonio Garcia en Jan Magnussen kwam aan de leiding in het laatste kwartier nadat de nr. 6 BMW M25 GTLM – Team RLL van Bill Auberlen en Alexander Sims door de pitstraat reed.

Deze laatste had bijna de hele race gedomineerd, nadat hij in de eerste ronde de voorsprong had genomen op de nr. 66 – Chip Ganassi Racing Ford GT van Joey Hand en Dirk Müller. Maar een tweede lekke band op minder dan een kwartier voor de finish verpestte de hoop van de GT op de propeller.

Het duo Magnussen – Garcia won uiteindelijk vóór de nr. 67 Ford GT van Richard Westbrook – Ryan Briscoe. Voor haar terugkeer naar de competitie, de Ferrari 488 GTLM n°62 van de Risi Competizione van Giancarlo Fisichella en Toni Vilander eindigde op het podium, niet zonder in het laatste uur van de baan te gaan.

Alexander Sims en Bill Auberlen behaalden de vierde plaats, vóór de nr. 66 Ford GT van Hand – Müller, betrokken bij een botsing met de nr. 7 Corvette C4.R van Tommy Milner en Oliver Gavin, terwijl de twee auto's aan het vechten waren. plaats. De tweede C7.R eindigde uiteindelijk als zesde na een lekke band in de slotfase.

Nooit in de race voor de overwinning, de clan Porsche ging niet naar het feest in Virginia. De 911 RSR nr. 912 van Laurens Vanthoor en Gianmaria Bruni en nr. 911 van Patrick Pilet – Dirk Werner eindigden op de 7e en 8e plaats.

In GTD ging de overwinning naar de nr. 3 Lambroghini Huracan GT16 – Change Racing van Jeroen Mul en Corey Lewis, die het hele evenement domineerden. Ondanks de onophoudelijke aanval van Jesse Krohn en Jens Klingmann faalde de nr. 6 BMW M3 GT96 – Turner Motorsport op de tweede plaats, vóór de Mercedes-AMG GT3 nr. 33 – Riley Motorsports van Jeroen Bleekemolen en Trent Hindman.

Rangschikking

Ontdek het verslag van het VIRginia International Raceway-evenement in IMSA, in AUTO uitgave 2129wekelijks, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.