Grand-Am – Een primeur voor Hartley en Mayer op Road America

Op hun nr. 8 Starworks BMW Riley behaalden de jonge Nieuw-Zeelander en de coureur uit Wisconsin hun eerste overwinning in deze discipline. Sébastien Bourdais kon het niet beter doen dan een 9e plaats.

gepubliceerde 11/08/2013 à 09:38

Villemant

Brendon Hartley en Scott Mayer behaalden hun eerste Grand-Am-overwinning op het Road America-circuit, tijdens de VISITFLORIDA.com Sports Car 250. Het duo was erg levendig sinds de start van het seizoen en was heel dicht bij de overwinning tijdens de tweede bijeenkomst van het jaar in Austin, Texas, voordat hij helemaal aan het einde van de race een fout maakte. Deze keer was het in Wisconsin goed. De zegevierende Starworks Motosport #8 BMW Riley eindigde vóór de twee Action Express Racing Corvette DP's op het podium. Op de tweede plaats vinden we auto nr. 5, bestuurd door het duo Joao Barbosa? Christian Fittipaldi en derde de nummer 9, met de broers Brian en Burt Frisselle aan het stuur.

Vanaf pole position domineerden Dane Cameron en Wayne Nonnamaker, in de nr. 42 Riley BMW van het Sahlen-team, een groot deel van de race, maar moesten in ronde 54 stoppen nadat ze een as hadden gebroken.

Er stonden twee Fransen aan de start van deze koers: Sébastien Bourdais en Stéphane Sarrazin, beiden ingeschreven aan boord van een Corvette DP van 8 Star Motorsports. Geassocieerd met Emilio Di Guida eindigde de eerste stad op de 9e plaats nadat ze vanaf de 4e plaats was gestart. De tweede, die het stuur deelde met Enzo Potolicchio en Michael Valiante, haalde de finish niet na een motorstoring.

In GT ging de overwinning naar het trio Auberlen – Dalla Lana? Johnson in de nummer 3 Turner Motorsport BMW M94.