ELMS – The Newblood van Morand Racing wint op Paul Ricard

Newblood by Morand Racing wordt het vierde zegevierende team in evenveel races dit seizoen in ELMS. Het Zwitserse team won op Paul Ricard voor Signatech-Alpine die zijn voorsprong consolideert.

gepubliceerde 14/09/2014 à 18:33

De 4 Uren van Paul Ricard (Alpes-Provence-Côte d'Azur) boden een vlotte race zonder de minste onderbreking. De Oreca 03R-Nissan van Murphy Prototypes startte vanaf pole dankzij Nathanaël Berthon en behield de leiding van de race totdat Rodolfo Gonzalez een penalty kreeg voor het tanken zonder de motor uit te zetten. Het was de Morgan-Judd van Newblood by Morand Racing, bestuurd door Pierre Ragues, Gary Hirsh en Christian Klien, die op de eerste plaats eindigde. De Oostenrijker moest zich verzetten tegen de terugkeer vanAlpine A450b van Paul-Loup Chatin die op slechts vijf seconden achterstand finishte. De Fransman en zijn teamgenoten Nelson Panciatici en Oliver Webb vergroten zo hun voorsprong in het kampioenschap voordat de finale op 19 oktober in Estoril (Portugal) wordt gespeeld.

De #03 Oreca 48R, die vanaf pole startte, redde een plaats op het podium voor de Jota Sport Zytek Z11SN-Nissan van Filipe Albuquerque, Harry Tincknell en Simon Dolan, die zich tijdens de eerste ronden op de voorgrond bevond. Greaves Motorsport completeert de top vijf met de Zytek van Luciano Bacheta en Mark Shulzhitskiy die helemaal aan het einde van de race werd ingehaald door Dolan maar toch in de winnaarsronde eindigde. De Sebastiaan Loeb Racing eindigde op de zesde plaats met de Oreca 03R-Nissan waarin Vincent Capillaire, Andrea Roda en Arthur Pic aan het racen waren, die zijn eerste optreden maakte met het team van Dominique Heintz. De Thiriet van TDS Racing was daarentegen minder succesvol omdat de Ligier JS P2 van Pierre Thiriet, Ludovic Badey en Tristan Gommendy met pensioen ging na een kapotte schorsing.

AF Corse wint in GTE waar de Ferrari ont encore éclipsé les autres voitures engagées. La F458 Italia de Duncan Cameron, Matt Griffin et Michele Rugolo devance la n°56 d’AT Racing de Talkanitsa-Kaffer-Venturi et la n°66 du JMW Motorsport pilotée par McKenzie-Richardson-Walker. Le Gulf Racing UK hisse la première Porsche en sixième place avec la 911 RSR de Wainwright-Carroll-Barker. SMP Racing décroche la victoire en GTC avec la Ferrari d’Olivier Beretta, David Markozov et Anton Ladygin.

Ontdek het verslag van de 4 Uren van Paul Ricard in nummer 1978 van AUTOhebdo, vanaf morgenavond beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.