ELMS – Graff Racing pakt de overwinning tijdens de 4h van Spa

Graff Racing boekt zijn eerste overwinning van het seizoen met de nr. 07 Oreca 40 van Bradley-Allen-Yacaman, die een halve seconde voorsprong heeft op de G-Drive Racing van Hirakawa-Rojas-Roussel.

gepubliceerde 24/09/2017 à 17:19

Graff Racing tekent zijn eerste overwinning van het jaar in LM P2 aan het einde van de 4 uur van Spa-Francorchamps (België), waarvan de uitkomst tot de laatste minuut onzeker was.

Terwijl de nr. 07 Oreca 40 van Richard Bradley aan de leiding stond, kreeg de Brit een drive door twee ronden van de finish omdat hij buiten de limieten van het circuit inhaalde op de Dallara P217 van SMP Racing van Isaakyan-Orudzhev. De Graff Racing-coureur kwam net voor de nr. 22 G-Drive Racing van Ryo Hirakawa uit, die ook een identieke sanctie had gekregen wegens het niet naleven van de safety car-procedures en de eerste overwinning van het seizoen aanbood voor de Franse stal.

De bemanning van het Dragonspeed-team behaalde nog steeds een goede prestatie in het kampioenschap, omdat het de voorsprong op de bemanning van de United Autosports Ligier JS P217 uitbreidde tot 18 punten, terwijl het trio Owen-De Sadeleer-Albuquerque faalde aan de voet van het podium achter de Dallara van het Russische team.

De race werd gekenmerkt door de indrukwekkende crash buiten de baan van Andrea Roda, wiens #25 Algarve Pro Racing Ligier op zijn dak belandde in Pouhon.

AT Racing behaalt zijn eerste overwinning van het seizoen in LM P3 met Talkanitsa-Jensen-Talkanitsa aan het stuur van de nr. 3 Ligier JS P9, die meerdere race-incidenten in de categorie vermeed. Duqueine Engineering pakt zijn eerste podium van het seizoen met de nr. 30 Norma M7 van Droux-Borga-Schatz, die op de tweede plaats staat.

De bemanning van de nr. 2 United Autosports Ligier, bestaande uit Falb-Rayhall aan de leiding van het kampioenschap, behoudt zijn leidende positie door de top drie te voltooien en te profiteren van de slechte races van hun rivalen. De nr. 3 Ultimate Ligier JS P17 van Lahaye-Heriau-Lahaye eindigde slechts op de achtste plaats, terwijl de nr. 30 M-Racing YMR Norma M18 als zesde eindigde.

Ferrari behaalt het dubbele in GTE. De #488 Spirit of Race F51 van Mastronardi-Bertolini-Roda domineerde de categorie door een ronde voorsprong te winnen op de #66 JMW Motorsport van Smith-Fannin-Stevens. L'Aston Martin Vantage nr. 99 Beechdean AMR van Howard-Gunn-Turner completeerde het podium.

De gaten in het kampioenschap worden kleiner, vooral als gevolg van een gemiste race van de nr. 90 TF Sport Vantage die werd toevertrouwd aan Thiim-Yoluc-Hankey, slachtoffer van contact en verschillende mechanische problemen die hem tot de voorlaatste plaats van de geklasseerde auto's veroordeelden.