ELMS – Dragonspeed op de eerste rij tijdens de 4h of Spa

Dragonspeed plaatste zijn twee LMP2's op de eerste startrij tijdens de 4h van Spa. Ben Hanley pakte pole in de #21. De Oreca 07's domineerden de sessie.

gepubliceerde 23/09/2017 à 14:53

De Oreca 07's stonden in de spotlight tijdens de kwalificatie voor de 4 Hours of Spa. Ben Hanley pakte de pole in de nr. 21 met een ronde op het Belgische circuit voltooid in 2'02''457. De Gold-coureur van de crew had bijna vier tienden voorsprong op de zusterauto in G-Drive Racing-kleuren, bestuurd door Ryo Hirakawa die de eerste rij completeerde. Graff Racing completeerde de top drie met de nr. 39 van Enzo Guibbert.

United Autosports redde de eer voor Ligier met de vierde plaats voor Filipe Albuquerque, die nog steeds bijna negen tienden achter de benchmark eindigde en voor de nr. 07 Graff Oreca 40 van Richard Bradley. Andrea Pizzitola plaatste de #25 Algarve Pro Racing Ligier op de zesde plaats, vóór de #23 Panis Barthez Competition van Nathanaël Berthon en de #28 Idec Sport Racing van Paul-Loup Chatin.

De Dallara P217's staan ​​achter en completeren de laatste plaatsen in de categorie. De nr. 27 SMP Racing van Egor Orudzhev, die tijdens de laatste ronde op Paul-Ricard (Var) zegevierde, is het best geplaatst op de negende plaats, terwijl hij bijna twee seconden achter de benchmark staat.

Mikkel Jensen pakte pole in LMP3. De coureur van de #3 AT Racing Ligier JS P9 klokte een tijd van 2'13''634, ruim zeven tienden voorsprong op de #3 en de #2 United Autosports van Wayne Boyd en Sean Rayhall leidt het kampioenschap.

In GTE pakte Matteo Cairoli de pole achter het stuur van de Porsche 911 RSR van Proton Competition. De Italiaan zette een tijd neer van 2'16''757, voor deAston Martin Vantage TF Sport onder leiding van Nicki Thiim bovenaan het rijdersklassement in de categorie. DE Ferrari de Britse auto volgt met Will Stevens als derde in de #66 JMW Motorsport, vóór de #55 en de #51 Spirit of Race van Matt Griffin en Andrea Bertolini.