4H of Spa – Kwalificatie: Yifei Ye plaatst COOL Racing op pole position

Yifei Ye was de snelste in de kwalificatie voor de 4 uur van Spa en bezorgde COOL Racing pole position.

gepubliceerde 24/09/2022 à 15:29

Valentin GLO

Yifei plaatst COOL Racing op pole position voor de 4 Hours of Spa (Foto Florent Gooden / DPPI)

Yifei Ye was zaterdagmiddag in Spa de snelste tijdens de kwalificatie. De Chinese coureur haalde de beste van zijn duel met Patrick Pilet (IDEC Sport) met 0.307 seconden en tekende de pole position-ronde in 2:03.544. Nicolas Jamin pakte de derde plaats op 0.628 seconden achterstand voor Panis Racing. Een goede operatie voor het Franse team voorafgaand aan de race, aangezien Prema deze zondag pas op de achtste plaats zal starten. De sessie werd onderbroken door een rode vlag nadat Fabio Scherer de baan verliet aan het stuur van de nr. 43 Inter Europol Competitie.

Compromisloos in de vliegende ronde-oefening dit seizoen pakte Malthe Jakobsen haar vijfde pole position in evenveel ronden in LM P3. De jonge Deen van COOL Racing reed zijn beste ronde in 2:11.062, voor Kay van Berlo (United Autosports nr. 3) met 0.860 seconden en Nico Pino (Inter Europol Competition nr. 13) met 1.171 seconden, voor een Ligier-hoed. truc.

In GTE Pro domineerde Conrad Grunewald de categorie van start tot finish tijdens deze sessie. De Amerikaanse Kessel Racing-coureur versloeg Ahmad al Harthy (Aston Martin AMR nr. 69 van Oman Racing met TF Sport) met 1.111 seconden en Diego Alessi (Ferrari 488 GTE Evo nr. 32 van Rinaldi Racing) met 1.223 seconden.

Journalist. Endurance-reporter (WEC, IMSA, ELMS, ALMS) en soms F1 of IndyCar.