Romuald Delaunay-winnaar in Châteauroux

Net als bij de eerste kwalificatierondes die zaterdagmiddag werden gespeeld, namen de coureurs van de Franse kampioenschappen en bekers aan de laatste kwalificatierondes en de slotfasen deel op een droge baan. Genoeg om deze zondagsessie op te fleuren met vooral de overwinningen van Romuald Delaunay in Supercar, Anthony Paillardon in Super1600 en David Bouet in Junior

gepubliceerde 06/06/2021 à 18:54

Pierre Tassel

Het seizoen is goed en wel gelanceerd in de hoogste categorie van het Franse kampioenschap Rallycross. Regerend kampioen en favoriet voor deze campagne van 2021, Samuel Peu (Peugeot 208) won drie van de vier kwalificatieheats en verloor de laatste ‘kwalificatiewedstrijd’ van Romuald Delaunay (DS 3).

In het eerste deel van de slotfase konden Peu en Delaunay hun plaats op de eerste startrij voor de finale valideren met David Fèvre (Peugeot 208) aan de buitenkant. Bij de start verraste Delaunay Peu en nam na de tweede bocht de leiding.

Vanaf dat moment demonstreerde Peu al zijn Rallycross-knowhow om Delaunay bij elke remming te bedreigen. De druk is groot, maar het rijgedrag van de twee coureurs is zeer schoon. Een vroege passage in de Joker Tour liet Peu niet toe om de strategie van Delaunay te counteren, die onder druk zijn eerste overwinning in de Rallycross ging zoeken voor de sterke man van de discipline.

Terugkomend van ver voegde Laurent Bouliou (Peugeot 208) zich bij de twee gastheren van de Supercar-finale op het podium. Aanwezig in Indre ter voorbereiding op een Europees seizoen, Patrick Guillerme (Hyundai i20) eindigde onderaan het podium voor de Clio 4 van Philippe Maloigne.

Anthony Paillardon (Skoda Fabia), auteur van een perfect exemplaar in de Super1600 met vier overwinningen in de kwalificatie, liet zich tijdens de laatste fasen steeds meer gelden als de sterke man in de categorie met een pole position en een overwinning in de finale, zijn eerste in de Rallycross.

Jimmy Terpereau (Citroën C2) kwam vooral ter voorbereiding op het Europees kampioenschap en toonde al zijn snelheid en bedreigde Paillardon de hele finale. Nauw opgesteld voor de finale, Dylan Dufas (Renault Twingo 2 Super1600) startte vanaf de laatste rij voordat hij tijdens de finale profiteerde van een aanvallende strategie in de Tour Joker en de derde plaats pakte, voor Damien Meunier (Renault Twingo 2 Super1600) en Jérémy Lambec (Skoda Fabia).

David Bouet (Clio RSR RX – G-Fors) bevestigde zijn dominantie van de dag ervoor en werd met de nieuwste aanwinst van het diamantenmerk de eerste winnaar van het Juniorkampioenschap. Om zichzelf te peilen bleef Florian Meurau (Clio RSR RX – Fun Meca Sport) in de dynamiek van de kwalificatie om op de tweede trede van het podium te klimmen, vóór Baptiste Menez (Clio RSR RX – Chanoine Academy), auteur van een goede finale na nadat ik vanaf het begin de Joker Tour had gevolgd. Romain Masselin (Clio RSR RX – Massé Compétition) en Baptiste Pannissié (Clio RSR RX) completeerden de Top 5.

Hij had de status van favoriet en met drie overwinningen van de vier mogelijke in de kwalificatieheats domineerde Benoît Morel (Ford Fiesta T3F) ook de slotfase en werd hij de eerste winnaar van de Coupe de France Division 3 voor Anthony Pelfrene (Renault Clio ), auteur van een opmerkelijke inzending voor Rallycross. Na een slechte start profiteerde Mathieu Trévian (VW Scirocco) van de Tour Joker om het podium compleet te maken. Nicolas Beaucle (Mercedes Klasse A) en Maxime Sordet (DS 3) sloten de Top 5 af.

Anthony Mauduit (Renault Clio 3) zag het werk dat de hele winter was verzet beloond met een overwinning in Divisie 4, voor Romain Barré (Peugeot 208). Jean-Mickaël Guérin, auteur van de beste start in de finale, zette de derde stap op het podium, niet zonder enige teleurstelling. Jean-François Blaise (Renault Clio 4), in goede vorm tijdens de kwalificatie, eindigde net buiten het podium, voor Sébastien Le Ferrand (Peugeot 208).

Wat betreft de Franse Damesbeker die met de Twingo R1 RX werd betwist, had Camille Barbe het laatste woord over Marine Danveau. Nieuw aangekomen in de Rallycross vestigde Amélie Moliexe zich als een van de outsiders met haar derde plaats voor Janyce Da Cruz en Sophie Joram.

Ontdek het volledige verslag van het Châtearoux-evenement in Rallycross France, in nummer 2315 van AUTOwekelijks, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.