Rallycross: de kampioenen zijn bekend

Davy Jeanney, Steven Bossard, Marc Morize, David Vincent en Maximilien Eveno zijn aan het einde van de laatste ronde in Dreux de kampioenen van de vijf Rallycross-disciplines.

gepubliceerde 18/10/2010 à 19:09

schrift

Steven Bossard en Marc Morize, respectievelijk kampioenen van Divisie 1A en D3, waren voor de laatste ronde in Dreux al verzekerd van de titel, zozeer zelfs dat Steven Bossard zijn tegenstanders zelfs zonder hem liet vechten. De regel om het slechtste resultaat te tellen verstoorde het einde van het kampioenschap, aangezien twee andere coureurs ook verzekerd waren van de hoogste beloning, Davy Jeanney in D1 en Maximilien Eveno in Logan Cup. Uiteindelijk stelde alleen David Vincent dit weekend, in Dreux, in D4 zijn kroon veilig.

Deze laatste kende echter een zeer slecht weekend en plaatste zich alleen voor de B-finale van D4, terwijl de A-finale werd gewonnen door Yvonnick Jagu (Audi A3 F2000). Ondanks deze teleurstelling heeft David Vincent (Renault Clio II RS Maxi F 2000) pakte de paar ontbrekende punten om de titel veilig te stellen en de FFSA.tv Trophy te winnen. Van zijn kant, Maximilien Eveno, in de Logan Cup Rallycross, eerde de prijs door de laatste A-finale van het jaar te winnen, vóór Xavier Briffaut.

In D1 Davy Jeanney (Citroën Xsara?WRC?) was verzekerd van de titel en arriveerde zonder druk in Dreux. De 23-jarige coureur pakte slechts een paar punten en faalde in de B-finale, waarbij de A-finale werd gewonnen door Jérôme Grosset-Janin (Citroën C4?WRC?), voor David Meslier (Renault Clio III RS?WRC?) . In D3 wist Marc Morize, eveneens titelverdediger, de A-finale in Dreux te bereiken. Toch een goede start gemaakt, de piloot van de Peugeot 207 a rapidement pris le tour joker, avant de s?accrocher plus tard avec la Toyota Corolla de Christophe Saunois. C?est finalement Christophe Wilt, en Ford Fiesta MK7, qui a remporté la finale.

Steven Bossard, twee meetings geleden genoemd, liep niet mee in Dreux. In D2 was het David Olivier (Renault Logan) die de laatste finale van het jaar won, voor Adeline Sangnier (Citroën Saxo S1600).