Rallycross – Fabien Pailler wint de titel in Dreux

Ondanks een ingewikkeld weekend in Dreux won Fabien Pailler de titel van Frans Rallycross-kampioen in Supercars. Jérôme Grosset-Janin won de finale.

gepubliceerde 13/10/2014 à 10:04

Fabien Pailler (Peugeot 208) treedt in de voetsporen van zijn vader Jean-Luc door de titel van Frans kampioen te winnen Rallycross in Supercars ondanks een moeilijk weekend. Degene die in Lohéac (Ille-et-Vilaine) de 18e plaats behaalde voor de World RX-ronde kwam in botsing met zijn rivaal Jean-Baptiste Dubourg (Citroën C4), waardoor mechanische problemen aan beide auto's ontstonden en beide kanshebbers zich niet konden kwalificeren voor de finale. Pailler won uiteindelijk met vier punten voorsprong op de DA Racing-coureur. Jérôme Grosset-Janin (Renault Clio 3) maakte van de gelegenheid gebruik om te schitteren door zijn halve finale te winnen en zo de beste positie op de grid veilig te stellen voor de finale die hij op een natte baan won, voor Jean-Baptiste Dubourg en Marc Laboulle (Citroën C4).

Andréa Dubourg (Clio 2) a remporté la finale des S1600 devant Laurent Chartrain (Citroën C2) et Cyril Raymond (Twingo), mais c’est ce dernier qui décroche le titre pour sa première saison dans la catégorie. Christophe Saunois (Toyota Corolla) déjà titré en D3 avant la fin de saison a abandonné, laissant Guy Moreton (Citroën DS3 T3F) s’imposer dans cette dernière manche. Christophe Barbier (Peugeot 206 GT) s’est imposé en D4 mais le titre revient à Emmanuel Anne (Clio RS maxi F2000). Stéphan Devoulon wint de Twingo Cup voor Firmin Cadeddu die zichzelf kan troosten door op de eerste plaats te eindigen in het bekerklassement, vier punten voorsprong op Enzo Libner die het Juniorkampioenschap wint.

Ontdek het verslag van de Rallycross in Dreux in nummer 1982 van AUTOhebdo, vanavond beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.