Dayraut neemt de leiding over

Jean-Philippe Dayraut, winnaar van de Andros Trophy vorig seizoen, kreeg de beste start in Val Thorens. De Skoda-coureur leidt het algemeen klassement, voor Jean-Baptiste Dubourg.

gepubliceerde 05/12/2009 à 23:07

Jean-Philippe Dayraut leek, ondanks zijn 20 kg ballast aan boord vanwege zijn titel die hij afgelopen winter won, niet gehandicapt tijdens deze eerste dag van de Trofee Andros, in Val Thorens. De Haut-Garonnais, tweede in de eerste kwalificatieronde, behaalde vervolgens de beste tijd in de tweede ronde en nam na de twee ronden de leiding in het klassement. Omdat de meeste punten tijdens deze fase werden gescoord, was het interessant om de ranglijst te observeren vóór de finale van de avond in het Savoyaardse resort.

Op de eerste plaats pakte Jean-Philippe Dayraut (Skoda Fabia) 60 punten, voor Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio III, 57 points), Benjamin Rivière (Fiat Stilo, 55), Bertrand Balas (Toyota Auris, 54), Alain Prost (Dacia Duster, 53), Olivier Panis (Skoda Fabia, 52), Franck Lagorce (Renault Clio III, 51)? Maar alles bleef open tot aan de finale van deze eerste competitiedag. Om een ​​betere vloeibaarheid van de races mogelijk te maken, is het deelnemersveld in feite verdeeld in vier finales.

Tijdens de eerste Elite-finale versloeg Serge Lubrano (Fiat Stilo) Olivier Pernaut (BMW Series 1) en won aan het einde van de 12 ronden de 10 punten voor de overwinning. Tijdens de tweede Elitefinale was het Hervé ?Knapick? (BMW Series 1) die de debatten domineert, terwijl Patrick Desmonnet (Fiat Stilo) erin slaagt Jean-Pierre Pernaut (BMW Series 1) te verslaan voor de tweede plaats.

Om de leiding te nemen in het algemeen klassement vochten Jean-Philippe Dayraut en Jean-Baptiste Dubourg een langeafstandsduel uit in de twee Elite Sup-finales. De laatste stad kreeg de beste start in haar finale, voor de Toyota Auris van Bertrand Balas en Didier Thoral. De Renault-coureur vloog naar de overwinning, maar in de achtste ronde, slachtoffer van een mechanisch probleem, spinde hij en kon hij de terugkeer van de twee Auris niet weerstaan. Balas won voor Thoral, terwijl Dubourg genoegen moest nemen met de derde plaats en Olivier Panis (Skoda Fabia) de race niet kon uitrijden.

Tijdens de tweede finale startte Jean-Philippe Dayraut perfect, maar de race werd onderbroken door een rode vlag. Alain Prost (Dacia Duster), door Franck Lagorce (Renault Clio III) tegen een muur van sneeuw geduwd, wordt gewelddadig aangereden door Grégoire Demoustier (Skoda Fabia), die niets kan doen om de ?Professor? te ontwijken. Na een nieuwe start wist Jean-Philippe Dayraut Franck Lagorce te overmeesteren en vloog hij tijdens dit tweede seizoen met Skoda naar een eerste overwinning.

Met de beste tijd in de kwalificatieheats en overwinning in zijn finale neemt Jean-Philippe Dayraut, ondanks zijn 20 kg ballast, dus de controle over de Andros Trophy over, met maximaal 80 punten. Door deze goede prestatie neemt de Haut-Garonnais 60 kg extra ballast mee en wordt deze zondag dus met 80 kg geladen voor de tweede wedstrijddag in Val Thorens.