F4 Frankrijk – Hugh Barter wint Race 1, Giusti derde

Hugh Barter, de Australische coureur, won de eerste race van het Franse Formule 4-kampioenschap in Pau, voor Souta Arao en Alessandro Giusti, de eerste Fransman en lid van de AUTOhebdo Rookie Academy.

gepubliceerde 07/05/2022 à 09:36

Tom Trichereau

Hugh Barter won in Pau voor Race 1 van het Franse Formule 4-kampioenschap © Photo Julien Delfosse / DPPI

Hugh Barter is definitief de coureur voor de start van het Franse kampioenschap Formule 4. Tweemaal winnaar in Nogaro, de Australiër die aan zijn tweede seizoen in de F4 zit, won vanochtend op het circuit van Pau-Ville de eerste race.

Gekwalificeerd op de 1e startrij op vrijdag vlak achter Arao Souta kende de Australiër een betere start en nam voor de eerste bocht de leiding. Terwijl Hugh Barter het gat begint te vergroten, mist hij het remmen en laat hij de Japanners weer contact maken. Na verschillende pogingen tot de laatste ronde moest Arao Souta tevreden zijn met de punten voor de tweede plaats en liet Hugh Barter iets verder vliegen in de Drivers' Ranking.

Franse kant, Enzo Peugeot lang leek hij in staat het podium te bereiken, maar hij eindigde uiteindelijk op de 4e plaats. Vanaf de 3e positie zal hij de strijd aangaan met Nomura Yato voor het podium. Dit duel op de baan zal Alessandro Giusti, het lid van de AUTOhebdo Rookie Academy die als vierde op de grid startte, in staat stellen de twee coureurs voor hem in te halen. Vijf minuten voor het einde van de race wist Nomura Yato in te halen door het remmen uit te stellen. Behalve dat de Japanners een paar beurten later een fout maakten en het uiteindelijk Alessandro Giusti was die van deze fout profiteerde en de 4e plaats behaalde, 5 seconden achter de leider, Hugh Barter. Enzo Peugeot en Vayron Elliott completeren de top 3.