Ontdek de analyse van de GP van Maleisië, uitgevoerd door onze speciale correspondenten in nummer 2134 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond in digitale versie beschikbaar op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.

Marko op Canal+: “Het was voor ons belangrijk dat hij Hamilton op de baan kon inhalen. Gasly werkte het hele weekend heel goed. We kunnen in de toekomst op mooie dingen voor hem hopen. »

Ricciardo tekent zijn derde podium op rij, zijn achtste van het seizoen.

10h55

Verstappen wordt de 5e coureur die dit seizoen wint, na Hamilton, Vettel, Bottas en Ricciardo.

10h53

Jos Verstappen: “Het is een zeer emotionele dag voor ons, vooral na het seizoen dat we hebben gehad. De auto was erg goed, hij haalde heel goed in en reed de race goed. »

10h41

Verstappen

De auto was vanaf het begin van de race goed. Ik liep mijn eigen race zonder aan anderen te denken. Dit evenement was behoorlijk ingewikkeld, vooral op het gebied van bandenbeheer. Het is een resultaat dat des te bevredigender is omdat ik tot nu toe een ingewikkeld seizoen heb gehad.

Hamilton

Ik feliciteer Max met zijn overwinning en wens hem een ​​fijne verjaardag. We hadden dit weekend geen perfect tempo en we moeten nog steeds verbeteren.

Ricciardo

We begrepen al snel dat de Mercedessen aan het begin van de race in de problemen zaten. Ik bleef een paar ronden achter Bottas. Seb kwam heel sterk terug en ik had moeite hem te weerstaan.

10h37

Max Verstappen (Red Bull) behaalt zijn tweede overwinning in de F1 door de GP van Maleisië op Sepang te winnen, vóór Lewis Hamilton (Mercedes) en Daniel Ricciardo (Red Bull). Sebastian Vettel (Ferrari) schoof op naar de vierde plaats nadat hij als laatste was gestart, terwijl Valtteri Bottas (Mercedes) de top vijf completeerde.

Sergio Pérez (Force India) staat op de zesde plaats, voor Stoffel Vandoorne (McLaren) en de Williams van Lance Stroll en Felipe Massa. Esteban Ocon (Force India) pakt het laatste punt. Romain Grosjean (Haas) eindigde als 13e, voor Pierre Gasly (Toro Rosso) die zijn eerste Grand Prix finishte.

10h36

Hier is de toestand van de Ferrari na contact met Stroll:

10h35

Ongelooflijk beeld van Vettel die op de baan wordt tegengehouden met een vernielde Ferrari, waarvan de achterkant volledig is afgescheurd! Het lijkt te komen door contact met Stroll.

10h34

Bottas completeert de top vijf voor Pérez, Vandoorne, Stroll, Massa en Ocon. Alonso eindigde net buiten de top tien. Grosjean staat op de 13e plaats, vóór Gasly.

10h34

Hamilton stelt de punten veilig voor de 2e plaats, voor Ricciardo. Vettel staat op de vierde plaats, nadat hij in de laatste ronden zijn tempo volledig had verloren.

10h32

Verstappen wint de GP van Maleisië en boekt de dag na zijn 1e verjaardag zijn tweede overwinning in de F2016 na de Spaanse GP van 20!

10h32

Verstappen begon de laatste ronde van de Maleisische GP 11s voor Hamilton.

10h31

T55 – Grosjean profiteerde van zijn banden in betere staat om de 13e plaats over te nemen van Gasly. De Toro Rosso-coureur blijft in contact met Haas.

10h29

T54 – Hülkenberg pakte de 16e plaats van Wehrlein. Gasly staat op de 13e plaats voor Grosjean die zijn landgenoot aanvalt. Ocon staat op de 10e plaats, 14 seconden achter Massa.

10h28

Red Bull vrolijkt Ricciardo op. “Je hebt de geest van Vettel gebroken. »

10h27

T53 – Vettel lijkt het podium te hebben opgegeven. De Ferrari-coureur staat nu 3 seconden achter Ricciardo.

10h26

T52 – Hülkenberg keerde terug naar de pits. De Duitser komt op de 17e plaats uit tussen de Saubers van Wehrlein en Ericsson. Alonso herstelt de positie.

10h24

Verstappen ligt op koers om voor de tweede keer dit jaar het podium te bereiken na zijn derde plaats tijdens de Chinese GP. Dit zou zijn tweede overwinning zijn na de Spaanse GP van 3.