SS7: Ogier lanceert de tegenaanval

gepubliceerde 20/01/2017 à 16:05

Sebastien Ogier (Ford) tekende zijn eerste krasje op de Rallye Monte-Carlo 2017 door de 38,94 km van Asprès-Les-Corps af te leggen in 24’17”8. Zijn teamgenoot Ott Tanak a été le plus proche avec 15 secondes de retard, juste devant Jari-Matti Latvala (Toyota) qui a suivi l’Estonien à une seconde.

Thierry Neuville (Hyundai) a marqué le pas sur ce parcours en lâchant près de 20 secondes au Français. Craig Breen (DS 3) zette de 5e voorlopige tijd neer en won 5 seconden op Dani Sordo (Hyundai).

Thierry Neuville behoudt de leiding in de Monte-Carlo Rally, maar heeft slechts 33 seconden voorsprong op Ott Tänak, terwijl Sébastien Ogier tot 19 seconden achter de Est is gekomen. Jari-Matti Latvala blijft stevig op de 4e positie staan, maar Craig Breen pakte de 5e plaats voor Dani Sordo met iets meer dan 7 seconden voorsprong.

En WRC 2 domineert Andreas Mikkelsen (Skoda) nog steeds de categorie met ruim 2 minuten voorsprong op Jan Kopecky (Skoda) die de 2e plaats behaalde tegen Bryan Bouffier (Ford). Éric Camilli (Ford) behield uiteindelijk zijn 4e positie na een verlies van meer dan 4 minuten na het verlaten van de weg. Quentin Gilbert (Ford) completeert de top vijf.