Terres des Causses – Franceschi keert terug als leider

gepubliceerde 01/04/2023 à 18:14

Emmanuel Naud

Matthieu Margaillan (Fabia Rally4 evo) werd 's middags gestoken met een "straight" in SS2 en corrigeerde de situatie in de volgende SS met een scratch-tijd.

De laatste klassementsproef van de dag (SS 6) leek beslissend met de komst van hevige buien. Margaillan kreeg toen ruim 45 seconden tegen en verloor de controle over de rallye en zijn plaats op het voorlopige podium.

Als vierde op de weg pakte Jean-Baptiste Franceschi (Fabia Rally2 evo) de nul in de 23,87 km van een special die een hel werd voor de leiders. De Franse Gravel Rally-kampioen van 2020 maakte van de gelegenheid gebruik om de leiding te nemen met minder dan 10 seconden voorsprong op Florent Todeschini (i20 N Rally2).

Voor zijn terugkeer in het grindkampioenschap pakte Thibault Durbec (Fabia R5) het voorlopige podium, net voor Matthieu Margaillan, vastbesloten om van de tweede etappe te profiteren om hogerop te komen in de hiërarchie.

Benjamin Clémençon (Polo GTI R5) stond alleen op de vijfde plaats.

Zondag zal een lus van twee klassementsproeven, die tweemaal moeten worden afgelegd, het eindpodium van de 26e editie van Terre des Causses bepalen.