SS10: Lappi neemt de leiding in Rally Finland

gepubliceerde 28/07/2017 à 16:56

Esapekka Lappi (Toyota) tekende zijn 6e scratch van de dag op Rallye van Finland door de 10 km lange SS21,68 van Lankamaa te winnen en het parcours af te leggen in 10'21''4 met een voorsprong van 7 tienden op Teemu Suninen (Ford). Jari-Matti Latvala (Toyota) volgde op 1”4 en Juho Hänninen (Toyota) op 2”8, waarmee hij een Finse quadruple completeerde. Thierry Neuville (Hyundai) behaalde de 8e tijd op 12''5 van de referentie. Kris Meeke (Citroën) en Mads Ostberg (Ford) eindigden ongeveer twintig seconden achter vanwege mechanische problemen.

Esapekka Lappi heeft de leiding genomen in de Rally van Finland, waar lokale coureurs het peloton domineren WRC. De Toyota-coureur heeft een voorsprong van drie tienden op zijn teamgenoot Jari-Matti Latvala. Teemu Suninen blijft op de 3e plaats, 3 seconden achter de Toyota-coureurs, met een voorsprong van ongeveer tien seconden op Juho Hänninen, die met bijna 14 seconden voorsprong de 4e plaats behaalde. Craig Breen (Citroën). Elfyn Evans (Ford) won twee plaatsen en bezet nu de 6e plaats, voor Mads Ostberg en Kris Meeke (Citroën) die daarentegen twee plaatsen verloren. De Noord-Ier heeft slechts een voorsprong van 8 tienden op Thierry Neuville.