Chambon-winnaar, Bruyneel-leider

gepubliceerde 07/05/2009 à 19:34

Pierre Tassel

Als auteur van een onberispelijke prestatie won Stéphane Chambon logischerwijs deze 30e editie van de rallye Land van de Provence, achter het stuur van zijn 'oude' maar efficiënte Subaru Impreza Groep A. Hij loopt voor op de Subaru Impreza WRC door Dominique Bruyneel van 56 seconden. Maar de Belg profiteerde van de niet-registratie van Chambon in het Franse grindrallykampioenschap en werd de eerste leider van het seizoen. Christophe Ferrier, die zich vorig jaar al onderscheidde door de Terre des Causses te winnen, domineert Groep N en neemt de derde trede van het podium. Halfslachtige race voor Paul Chieusse (Peugeot 206 WRC) en Bernard Munster (Skoda Octavia WRC), terwijl Philippe Gache vanwege een wegstraf van 50 seconden in totaal drie posities verloor. De eerste plaats in de 2WD (en in groep R) gaat naar Falco (Renault Clio R3).