Testen – Vips domineren veelbewogen sessies

In een sessie gekenmerkt door talloze gele vlaggen en twee rode vlaggen zette Jüri Vips de beste tijd neer. Théo Pourchaire is tevreden met de 15e plaats.

gepubliceerde 10/06/2022 à 11:34

Tom Trichereau

Na Monaco, de Formule 2 gaat naar een ander circuit waar fouten heel snel kunnen gebeuren. In Baku slaagde Jüri Vips erin om in zijn laatste ronde van de oefensessie als beste uit de bus te komen en de beste tijd van de sessie neer te zetten in 1'55″924. De Est eindigde net voor Liam Lawson die vorig jaar pole position pakte tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Vips' teamgenoot bij Hitech, Marcus Armstrong, completeerde het podium.

Voor zijn terugkeer in de Formule 2 na het missen van twee rondes (Barcelona en Monaco) zette Ralph Boschung zichzelf naar voren door de beste voorlopige tijd neer te zetten. Uiteindelijk kostte zijn fout in bocht 5, met nog 16 minuten te gaan, hem de eerste positie. De Campos Racing-coureur verloor de achterkant van de zijne auto en kwam zijn race in de muur beëindigen, wat een rode vlag veroorzaakte.

Tien minuten voordien was het Clément Novalak die een fout maakte, wat eveneens tot een tijdelijke onderbreking van de race leidde. De andere Fransman op de set, Theo Pourchaire hij moest genoegen nemen met de 15e plaats terwijl zijn rivaal voor de titel, Felipe Drugovich, op de 7e plaats eindigde. In de eerste sector zaten veel coureurs bekneld en veroorzaakten veel gele vlaggen. Deze race-incidenten zouden de kwalificatie die voor 14 uur gepland staat, moeten accentueren.