Michelin Le Mans Cup – Graff Racing wint in de laatste ronde

Graff Racing stal de overwinning van Reiter Engineering in de laatste ronde op Spa. In GT3 scoort Honda een hattrick.

gepubliceerde 24/09/2022 à 17:59

Valentin GLO

Het was in de laatste ronde van een race die werd onderbroken door stromende regen dat Graff Racing zijn overwinning behaalde tijdens de Michelin-ronde Le Mans Beker betwist op Spa-Francorchamps. David Droux verraste Mads Silejhaug, teamgenoot van polesitter Freddie Hunt bij Reiter Engineering, in de laatste ronde en bezorgde het Franse team de overwinning. De race kende talloze neutralisaties onder Safety Car.

Tom Dillmann en Alexander Mattschull (Racing Spirit of Léman nr. 18) werden zesde in het evenement, nadat ze waren gestart vanaf de 10e plaats, en wonnen de titel nog vóór de seizoensfinale in Portimão.

In GT3 tekent Honda een daverende hattrick met zijn NSX GT3, ondanks een sterke poging van de Ferrari van AF Corse naar de bushalte chicane. De vier auto's die in deze categorie van start gingen, eindigden wiel aan wiel. L'Aston Martin De Vantage GT3 van Bullitt Racing maakte een fout tijdens de gridronde en verloor daarbij al zijn kansen op de titel. GMB Motorsport krijgt daarom een ​​uitnodiging voor de 24 uur van Le Mans 2023.

Journalist. Endurance-reporter (WEC, IMSA, ELMS, ALMS) en soms F1 of IndyCar.