Michelin Le Mans Cup – COOL Racing wint een levendige race

Aanvankelijk zegevierend, werd de nr. 37 CD Sport bestraft na de finish van de Michelin Le Mans Cup-ronde op Imola. COOL Racing erft het succes.

gepubliceerde 14/05/2022 à 19:47

Valentin GLO

Met veertig auto's op de startgrid van een circuit als het Autodromo Enzo e Dino Ferrari op Imola kon deze tweede ronde van het seizoen alleen maar levendig zijn. Het uur en de vijftig minuten van de race werden onderbroken door talloze gele vlaggen en andere Safety Cars. Uit deze chaotische race was het de nr. 320 CD Sport Ligier JS P37 – Nssan, bestuurd door de Fransen Fabien Michal en Adam Eteki, die als overwinnaar uit de strijd kwam.

Het Franse duo bleef de nummer 69 van COOL Racing (Maurice Smith, Malthe Jakobsen) voor in het algemeen klassement. De #32 United Autosports (Daniel Schneider, Andrew Meyrick) werd derde, maar vertrok tien minuten voor tijd, wat een reddende Full Course Yellow voor Eteki opleverde, aangezien de Habs een terugkerende Jakobsen in zijn uitlaten moesten houden. Het was weer een United Autosports die uiteindelijk het podium completeerde met de nummer 23 van John Schauerman en Wayne Boyd. Ligier scoorde daardoor in deze tweede speelronde van het seizoen een hattrick.

Het klassement werd echter op zijn kop gezet na de geblokte vlag, omdat de #37 CD Sport een straf van 30 seconden kreeg wegens het misbruiken van de baanlimieten en naar de zesde plaats zakte. Maurice Smith en Malthe Jakobsen erfden daarmee de overwinning voor twee United Autosports, aangezien de nr. 22 van Andres Latorre Canon en Garnet Patterson op de derde plaats eindigde.

Eerste race geëindigd voor H24

In GT3 ging de overwinning naar de nr. 44 GMB Motorsport Honda NSX, bestuurd door Gustav Birch en Jens Møller. L'Aston Martin Vantage n°99 du Bullitt Racing (Stephen Pattrick, Theo Nouet) et la Porsche 911 n°46 d’Ebimotors (Emmanuele Busnelli et Fabio Babini) ont également terminé sur la boîte.

Het was ook de eerste H24-race, een nieuwe fase in het ontwikkelingsproces die in 2018 werd gelanceerd. Aangedreven door de Monegask Stéphane Richelmi bereikte het eerste prototype met elektrische waterstofaandrijving de finish ondanks een trage laatste ronde. Richelmi pakte de geblokte vlag op de 32e plaats, laatste van het klassement, 15 ronden achter de winnaars. Het allerbelangrijkste was echter het voltooien van dit uur en vijftig minuten racen, wat het prototype ook lukte.