Rallycross – Pailler schittert

gepubliceerde 26/08/2013 à 11:32

Fabien Pailler won de Supercars Finale voor het eerste evenement van de Rallycross in Pont-de-Ruan betwist bij grillig weer. Na het verlaten van zijn rivaal Jérôme Grosset-Janin (Renault Clio 2 WRC) start op pole, de coureur van de Peugeot 208 WRC profiteerde bij de start van het voordeel en liet de leiding van de race nooit meer los. Hervé Knapick voltooide het podium in zijn Citroën DS3 voor de Clio 2 van Philippe Chanoine en de Renault Mégane 3 van Martial Barbette. Jean-Baptiste Dubourg (Clio 2) won de categorie S1600 en vergrootte zijn voorsprong in het kampioenschap door David Olivier (Renault Twingo) en Adeline Sangnier (Citroën C2) voor te blijven. Marc Morize (207 V6) scoorde zijn tweede succes van het seizoen in Divisie 3, terwijl Steven Lefrançois (Peugeot 206 RC) won in Divisie 4. Enzo Libner onderscheidde zich in Twingo R1 en behaalde daarmee zijn eerste overwinning in de Rallycross, terwijl Fabien Grosset-Janin wist zich niet te kwalificeren voor de finale na tweemaal te hebben opgegeven tijdens de kwalificatieheats.