Ogier maakt misbruik van Mikkelsen

Sébastien Ogier maakte in Panzerplatte het verschil ten opzichte van Andreas Mikkelsen. Stéphane Lefebvre ging van de weg terwijl hij op de zesde plaats stond.

gepubliceerde 20/08/2016 à 11:47

Sebastien Ogier (Volkswagen) nam de leiding Rallye van Duitsland door de scratch te tekenen op de 40 km van Panzerplatte, de langste special van het evenement waarbij verschillende coureurs ten onrechte op de regen gokten door zachte banden te kiezen.

De kampioensleider won ruim 13 seconden op zijn teamgenoot Andreas Mikkelsen, die aan het einde van de ochtend evenveel achterstand had in het algemeen klassement. De Noor verloor tijd door te kiezen voor een mix van harde en zachte banden, waardoor zijn Polo R WRC moeilijk om te vliegen.

La bagarre pour la troisième place se poursuit entre les pilotes Hyundai Thierry Neuville en Dani Sordo. De Spanjaard pakte een seconde van de Belg door op het lange parcours het dichtst bij Sébastien Ogier te blijven en zo terug te komen tot 1”6 van de top drie. De winnaar van de editie van 2014 verloor zijn stuurbekrachtiging in de laatste kilometers van Panzerplatte.

Ott Tanak (Ford) behoudt de vijfde plaats door de breuk in het peloton te markeren, aangezien hij ruim een ​​minuut achterstand heeft op Dani Sordo. De Est ligt nu voor op Mads Ostberg (Ford) en Hayden Paddon (Hyundai), uit elkaar op zes seconden.

Stéphane Lefebvre (Citroën) reed op de zesde plaats voordat hij in Panzerplatte van de weg ging. Door het ongeval van de Fransman werd de special stopgezet om dit mogelijk te maken medische hulp om hulp te bieden aan de bemanning.

Vanaf 15 uur wordt de tweede passage van de tweede etappe van de Rally Duitsland betwist.