Ogier grote winnaar van de Ronde van Corsica

Sébastien Ogier domineerde de Ronde van Corsica en boekte zijn derde overwinning van het seizoen, voor Ott Tänak en Thierry Neuville.

gepubliceerde 08/04/2018 à 13:55

Sebastien Ogier (M Sport) n’a pas commis la moindre erreur. Le quintuple champion du monde a signé sa troisième victoire de la saison en quatre épreuves en remportant pour la seconde fois le Tour de Corse après son succès de 2016.

De Fransman won met een voorsprong van 36 seconden Ott Tanak (Toyota) qui a surpassé Thierry Neuville (Hyundai). Le podium est resté incertain, le Belge ayant été victime de problèmes mécaniques dans la Power Stage. La FFSA a finalement confirmé le résultat.

Dani Sordo (Hyundai) pakte de vierde plaats door weerstand te bieden aan de comeback van Elfyn Evans (M-Sport) die met minder dan vier seconden verloor.

Esapekka Lappi (Toyota) moest genoegen nemen met de zesde plaats na een verlies van ongeveer twee minuten in de Vero – Sarrola – Carcopino special (SS11), het langste parcours van de Tour de Corse, vanwege een lekke band waarvoor hij de verantwoordelijkheid op zich nam.

Niettemin liet de Fin zien de snelste te zijn in de 16,25 km lange Coti Penitentiary – Chiavari die als Power Stage diende, voorafgaand aan Sébastien Loeb (Citroën), Sébastien Ogier, Kris Meeke (Citroën) en Ott Tänak. De kampioenschapsleider zette dezelfde tijd neer als de Noord-Ier, maar het was de Fransman die de drie bonuspunten binnenhaalde.

Andreas Mikkelsen (Hyundai) klom kort op naar de zesde plaats door te profiteren van de problemen van Esapekka Lappi, maar de Noor faalde uiteindelijk, ongeveer tien seconden achter de Fin.

Jan Kopecky (Skoda) won in WRC 2 voor Yoann Bonato die in de nieuwe Citroën C3 R5 en Fabio Andolfi (Skoda) reed. De Tsjech behield de achtste positie met een voorsprong van minder dan zes seconden op Kris Meeke.

Sébastien Loeb eindigde uiteindelijk op de 14e plaats nadat hij zaterdag opnieuw in Rally 2 was gestart na zijn ongeval op SS2.

Jean-Baptiste Franceschi won zijn duel tegen Terry Folb in het JWRC door met iets meer dan een halve minuut voorsprong te winnen. De Zweed Emil Bergkvist completeert het podium in de categorie.

In het kampioenschap heeft Sébastien Ogier nu een voorsprong van 17 punten op Thierry Neuville. Ott Tänak volgt op 39 eenheden. Hyundai leidt de fabrikanten met vier punten voorsprong op M-Sport. Toyota volgt op 18 punten. Citroën loopt 30 stuks achter.

Ontdek de analyse van de Tour de Corse uitgevoerd door onze speciale correspondent in nummer 2160 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.