Kalle Rovanperä neemt het op tegen Craig Breen voor de overwinning in Estland

Kalle Rovanperä (Toyota) leidt momenteel de Estse Rally. Hij heeft slechts 8 seconden voorsprong op Craig Breen (Hyundai). Er wordt niets gedaan.

gepubliceerde 16/07/2021 à 17:30

Gonzalo Forbes

Kalle Rovanperä a profité des déboires de ses rivaux durant la matinée, il a creusé son avance dans l’après-midi. Le Finlandais est en tête avec 8 secondes d’avance sur son premier poursuivant, le pilote Hyundai Craig Breen. De Ierse coureur, auteur van een krastijd tijdens SS8, blijft in de race voor de overwinning, ook al dreigt de startvolgorde morgen de boel op te schudden.

Op de derde plaats zijn ook twee coureurs in gevecht: Thierry Neuville et Sébastien Ogier. Neuville finishte regelmatig voor de Fransman, maar liep vroeg in de ochtend een lekke band op waardoor hij kostbare seconden verloor. Ogier van zijn kant opende de weg de hele dag, wat zeer straffend was op de onverharde wegen.

Il accuse plus d’une minute de retard sur le leader et 6“ sur le podium. Elfyn Evans est un peu en retrait en 5eme position. Il pointe à 15 secondes de son équipier chez Toyota. Du côté du WRC2, on retrouve Adrian Fourmaux op de 4e plaats in zijn categorie, 11e algemeen.

Le Rallye van Estland vervolgt deze zaterdag vanaf 7 uur met een special van 06 km, de langste van dit weekend. Bezoek AUTOhebdo.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.