Dani Sordo wint de Rali Serras de Fafe

Dani Sordo won de Rali Serras de Fafe in Portugal met de Hyundai i20 R5.

gepubliceerde 23/02/2019 à 18:51

Pierre Tassel

Alors que le WRC heeft pauze tot Mexico over twee weken, Dani Sordo is bezig met het verfijnen van de voorbereiding op de terugkeer naar het WK-podium aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

De Spanjaard nam dit weekend deel aan de eerste ronde van het Portugese rallykampioenschap, de Rali Serras de Fafe, op circuits niet ver van het parcours dat de afgelopen seizoenen werd afgelegd door de Rallye uit Portugal.

Uitgelijnd met een Hyundai i20R5Sordo pakte 13 van de 14 klassementsproeven op het menu en won uiteindelijk met een voorsprong van 1'14" op Ricardo Teodosio (Skoda Fabia R5) en 1'24" op Miguel Barbosa, ook aanwezig in een Skoda Fabia R5.

Sordo zal in Mexico deelnemen aan het WRC Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen en zal eind maart ook aan de start staan ​​van de Ronde van Corsica, binnen een asfaltspecialistentrio gevormd met Thierry Neuville en Sébastien Loeb.