Rallye Vosges – Giordano tekent zijn tweede succes van het seizoen

Thuis behaalde Quentin Giordano zijn tweede overwinning van het seizoen en stijgt hij op in de voorlopige ranglijst van het Franse kampioenschap. Giordano ligt voor William Wagner en Nicolas Ciamin op het podium van Gérardmer.

gepubliceerde 11/06/2022 à 19:20

Emmanuel Naud

Quentin Giordano tekent zijn tweede overwinning van het seizoen na zijn succes in de Vogezen. ©DPPI/B. Roodharige

Délesté de la pression de Yoann Bonato (C3 Rally2-CHL Sport Auto), Quentin Giordano (Polo GTI R5-Sarrazin Motorsport) devait contenir les assauts de William Wagner (Polo GTI R5-Sarrazin Motorsport) et de Nicolas Ciamin (i20 N Rally2-Hyundai 2C Compétition). Le pilote de se faisait une frayeur dans l’avant-dernière spéciale pour compter seulement 16,9 secondes d’avance sur Wagner avant d’attaquer les 20,39 kilomètres de Corcieux.

Solide en gefocust gaf Giordano niet op om zijn tweede overwinning van het seizoen te claimen. Een succes dat een bijzondere smaak heeft voor de inwoner van Sarrazin Motorsport.

William Wagner bevestigde zijn machtsstijging aan het stuur van de Polo door de tweede stap van het podium te zetten, 8 seconden achter Quentin Giordano maar vóór Nicolas Ciamin, die op beter had gehoopt met het oog op het kampioenschap.

Terug voor een "one shot" Quentin Gilbert (C3 Rally2-CHL Sport Auto) vond geleidelijk het ritme van de CFR en behaalde de vierde plaats ten koste van Hugo Margaillan (C3 Rally2-CHL Sport Auto) in de ultieme special van rallye.

Adrian Fourmaux (Fiesta Rally2-Sarrazin Motorsport) kreeg te maken met mechanische problemen waardoor hij niet aan de top van het klassement kon concurreren. Hij eindigde de rally op de 6e plaats.

Als zevende won Cédric Robert het tweewielaangedreven klassement, maar kon zijn voorsprong op Romain Di-Fante (Clio Rally4-Renault Clio Team), winnaar in FRC4.

Léo Rossel (208 Rally4-Rossel Compétition), al winnaar op Le Touquet, behaalde een tweede overwinning in de Stellantis Motorsport Rally Cup. Térence Callea (208 Rally4-Sarrazin Motorsport) en Réhane Gany (208 Rally4-Lycée Saint-Vallier) completeerden dit weekend het podium in de enige merkenbeker die in de Vogezen aanwezig was.

Sarah Rumeau (Corsa Rally4-Cilti Sport) won het damesklassement, terwijl Jean-Nicolas Hot (Impreza N17) de Michelin “Amateur” Trophy won.