Vaucluse: Margaillan eindigt in stijl

Matthieu Margaillan won de 32e editie van de Rallue Terre de Vaucluse voor Florent Todeschini en Benjamin Clémençon.

gepubliceerde 12/11/2023 à 18:32

Emmanuel Naud

Bastien Roux/DPPI

Als tweede bij de start van de laatste etappe profiteerde Matthieu Margaillan (Fabia RS Rally2) van de lekke band van Florent Todeschini (i20 N Rally2) in SS 9 om de controle over de race terug te winnen. rallye. Maar Todeschini sloeg in de volgende special een flinke klap toe en keerde terug naar de top van het klassement met slechts 0,2 seconde voorsprong op Margaillan.Het lot leek te vallen op de bestuurder van de i20 N Rally2 die ruim 45 seconden moest toegeven op de SS 9 na een lekke band en een probleem met de waterpomp.

Matthieu Margaillan behaalde zijn derde overwinning van het seizoen en werd daarmee de beste speler in het kampioenschap.

Charles Munster – Foto Bastien Roux / DPPI

Charles Munster (i20 N Rally2), auteur van een goede tweede etappe, zette de tweede stap op het podium, voor Benjamin Clémençon (Polo GTI R5).

Quentin Ribaud – Foto Bastien Roux / DPPI

Todeschini werd bestraft nadat hij te laat had ingeklokt na SS 9 en eindigde op de vierde plaats, voor Quentin Ribaud (Clio Rally3), winnaar van de categorie Rallye3.