Rally – Yoann Bonato in een duel tegen Sylvain Michel

Yoann Bonato finishte de eerste etappe van de Rallye Mont-Blanc Morzine op minder dan drie seconden voorsprong op Sylvain Michel.

gepubliceerde 02/09/2016 à 19:56

De strijd om de overwinning in de 68e Rallye Mont-Blanc Morzine (Haute-Savoie) woedt tussen Yoann Bonato (DS 3 R5) en Sylvain Michel (Skoda Fabia R5). Bonato eindigde de eerste etappe aan de leiding met een voorsprong van minder dan drie seconden op zijn belangrijkste rivaal.

De concurrentie blijft achter omdat Ludovic Gherardi (DS 3 WRC) completeert het voorlopige podium op 27 seconden achter de leider. Quentin Gilbert (DS 3 R5) kwam desondanks terug tot drie seconden van de derde positie in de zesde en laatste special van de dag.

Lionel Baud (Ford Fiesta WRC) completeert de top vijf voor Pierre Roché (Fabia R5), leider van de Michelin Trophy die in gevecht was met Ludovic Gal (Fabia R5) voordat laatstgenoemde een lekke band kreeg op het laatste parcours van de step. Patrick Rouillard (Porsche 997 GT3 Cup) maakte van de gelegenheid gebruik om op te klimmen naar de zevende plaats.