Rally – Bonato wint zijn duel tegen Paddon in Rouergue

Yoann Bonato vergrootte zijn voorsprong in het Franse Asphalt Rally Championship door voor de eerste keer de Rallye du Rouergue te winnen tegen Hayden Paddon.

gepubliceerde 08/07/2017 à 18:09

Yoann Bonato (DS 3 R5) bleef buiten bereik in de tweede etappe van de Rallye du Rouergue (Aveyron). De leider van het Franse Asphalt Rally Championship behaalde zijn eerste overwinning in dit evenement door te winnen met meer dan een minuut voorsprong op Hayden Paddon (Hyundai i20 R5).

Hayden Paddon verloor op de eerste dag tijd door een valpartij en een lekke band, waardoor hij tot meer dan een minuut terugging. Ondanks een reeks schrammen kon de Nieuw-Zeelander Yoann Bonato niet bedreigen.

Quentin Giordano (Skoda Fabia R5) completeerde het podium met minder dan 10 seconden voorsprong op Anthony Puppo (Skoda) en won daarmee de R5-categorie van de Michelin Trophy. Jean-Sébastien Vigion (Skoda) completeerde de top vijf, 10 seconden van de 4e plaats, vóór de Porsche 997 GT3 Cup van Patrick Rouillard zegevierde in de Michelin Trophy, die profiteerde van de fout van Jordan Berfa (Hyundai i20 R5) en uiteindelijk 8e werd.

Nicolay Gryazin (Skoda) schoof op naar de 7e plaats nadat hij tijdens de eerste etappe naar de 23e plaats was gezakt. Cédric Robert eindigde als 9e en won de Clio R3T Trophy voor Florian Bernardi die de top tien completeerde. Laurent Pellier, 11e in het algemeen klassement, won de 208 Rally Cup voor Quentin Ribaud en Efren Llarena.

Ontdek het verslag van de Rallye du Rouergue in nummer 2122 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.