Jordan Berfa Frans landrallykampioen

Jordan Berfa won de titel van Frans kampioen grindrally aan het einde van de 27e editie van de Vaucluse, gewonnen door Lionel Baud.

gepubliceerde 13/11/2017 à 12:23

Jordanië Berfa (Hyundai i20 R5) is wellicht gefaald aan de voet van het podium tijdens de 27e editie van de Rallye Terre du Vaucluse, de 22-jarige coureur, won niettemin de titel van Frans Terrestrial Rally-kampioen. Zijn weekend was ingewikkeld toen hij op de zevende plaats een lekke band kreeg, wat hem er niet van weerhield een categorieoverwinning in Groep R veilig te stellen.

‘Wat voelt dat goed!, gaf degene toe die Jean-Marie Cuoq opvolgt. Het is gewoon ‘extra’ om de titel te winnen. Het hele team heeft het hele seizoen fantastisch werk geleverd om ons dit resultaat te bezorgen! Ik wil iedereen bedanken die aan dit project heeft deelgenomen en vandaag ben ik de gelukkigste! »

Jordan Berfa zou veel te doen hebben gehad om voor de top drie te vechten, aangezien het podium werd gemonopoliseerd door de WRC.

Lionel Baud (DS 3 WRC) domineerde het evenement van start tot finish en tekende na de Cardabelles zijn tweede opeenvolgende succes van het seizoen. Hij won met ruim een ​​minuut voorsprong op Thibault Durbec (DS 3 WRC) die in de tweede etappe de voorsprong pakte op Cyrille Feraud (Citroën C4 WRC), de Franse vice-kampioen van het seizoen 2017.

Romain Dumas voltooide de top vijf in zijn Citroën Xsara WRC, ondanks dat hij vanaf het begin hydraulische problemen ondervond. De dubbele winnaar van 24 Uren van Le Mans nam voor het eerst deel aan een evenement op grind en profiteerde van de pensionering van Jean-Marc Falco (Mitsubishi Lancer Evo IX) en Frantz Comoli (DS 3 R5) die het slachtoffer waren van mechanische problemen.

Thibaud Peluttiero (Mitsubishi Lancer Evo Mohammed Al Mutawaa (DS 4 R5) domineerde de R3-categorie en eindigde als 3e algemeen, terwijl Arnaud Masciaux (Renault Clio F214) won in de categorie met tweewielaandrijving, maar het was de Franse juniorkampioen Loïc Astier uit 2 die de titel won op zijn DS 2016 R3 terwijl hij in zijn eerste seizoen op grind deelnam.