Éric Brunson wint de Rallye du Touquet

Éric Brunson weerstond de druk van Yoann Bonato om de Rallye du Touquet te winnen. Marc Amourette wint de Michelin-trofee door het podium te voltooien.

gepubliceerde 18/03/2017 à 17:56

Eric Brunson (Ford Fiesta WRC) won de Rallye du Touquet (Pas-de-Calais), eerste evenement van het seizoen 2017 van het Franse kampioenschap asfaltrally. Dit is zijn vijfde succes op deze rally en zijn tweede op rij.

De kopman wist de druk van Yoann Bonato (DS 3 R5) te weerstaan ​​door in de slotfase aan te vallen en zo een voorsprong van bijna 16 seconden te behouden. Marc Amourette (DS 3 R5) vervolledigt het podium door de Michelin Trophy te winnen, bijna een minuut voorsprong op Vincent Dubert (Skoda Fabia R5), 5e achter David Salanon (Fiesta WRC).

Fabiano Lo Fiego (Fiesta R5) behaalde de 6e plaats en verzette zich tegen William Wagner (Fiesta R5). Pierre Ragues (Skoda) pakt de punten voor de 8e plaats door de top vijf van de Michelin Trophy-ranglijst te voltooien.

Ontdek het verslag van de Rallye du Touquet in nummer 2106 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.