Dany Snobeck wint de Lyon-Charbonnières

Dany Snobeck en Gilles Mondesir (Citroën C4 WRC), leiders van start tot finish, winnen hun derde rally Lyon Charbonnières - Rhône in vier seizoenen

gepubliceerde 16/04/2011 à 22:10

Villemant

De Franse kampioen van 2008 won de 63e editie van de rallye Lyon Charbonnières – Rhône, betwist vrijdag en zaterdag. Maar ook al leidde Dany Snobeck deze tweede ronde van het Franse rallykampioenschap van start tot finish, de overwinning was niet zo eenvoudig te behalen, zo legde de Citroën C4-coureur uit zodra hij de finish bereikte. WRC " Deze rally eindigde bijna in een fizzle. We hadden een beetje geluk want op een gegeven moment hadden we geen turbo meer, geen versnellingen meer, niets meer? (ES 10) Gelukkig konden we het servicepark bereiken. Dit was gisteren al het geval (Vrijdag. Noot van de redactie) maar ik wilde niet dat dat bekend werd. Het was een zeer moeilijke rally. Ik heb aangevallen tot de laatste special. '

Zijn nummer twee is niemand minder dan de winnaar van de eerste ronde van het kampioenschap, in Le Touquet, Eric Brunson (Subaru Impreza S12 B), die de spanning in stand hield door tijdens de tweede etappe tijd in te halen op Snobeck: “ Aan het einde van de rally vonden we betere instellingen, maar we konden niet concurreren met de C4. Ik had mechanische problemen bij de start en de auto was niet geschikt voor het terrein. Welnu, dit is mijn tweede podium van het jaar met de overwinning in Le Touquet en we staan ​​op gelijke hoogte met Dany aan de top van het kampioenschap... »

L?un des héros de ce Lyon-Charbo fut Romain Dumas : engagé sur une Porsche 997 GT, le vainqueur des 24 Uren van Le Mans In 2010 kreeg een auto uit de nieuwe GT+ Group zijn eerste “krassen” in het Franse kampioenschap. Dumas eindigde op het algemene podium en won de Michelin-trofee voor Gilles Nantet (Porsche GT3 996 Cup) en Arnaud Augoyard (Renault Clio R3). Cédric Robert, winnaar van de scratch vorig jaar, wint de Citroën Racing Trophy DS3 R3.

Volgende ronde in Limousin, van 2 tot 5 juni.

Vind het volledige verslag van de rally Lyon Charbonnières-Rhône in nummer 1801 van Autohebdo, dat aanstaande woensdag te koop is.