Cuoq vier tot vier

Zonder enig probleem won Cuoq voor de 4e keer de Terre de Langres-rally. Privé plaatst zijn Mitsubishi Group N op de 2e plaats, voor de Subaru WRC van Bruyneel.

gepubliceerde 26/07/2009 à 18:16

De tweede racedag was een simpele formaliteit voor Jean-Marie Cuoq, auteur van vier snelste tijden op zes klassementsproeven, de andere twee gingen naar Bernard Munster (Skoda Octavia) en Laurent Carbonaro (Ford Focus). WRC). De 307 WRC-coureur finishte ruim twee minuten voor Thomas Privé.

Privé was deze zondag erg snel en consistent. Hij pakte al snel de voorsprong op Christophe Ferrier (die wat problemen had met zijn differentieel) en controleerde het herstel van Dominique Bruyneel. Laatstgenoemde pakte in de laatste kilometers de derde plaats, waardoor hij de voorsprong op de top van het Franse kampioenschap kon vergroten.

Aan de kant van Groep R waren de Citroën C2 R2’s imperiaal, maar de verrassing kwam van de piepjonge Belg Thierry Neuville, wie voor zijn eerste rallye op het land de ervaren Comolli, Jacquot en Bouffier verslagen?