Bonato op de top van de Rallye Mont-Blanc

Yoann Bonato behaalde een belangrijke overwinning in de Rallye Mont-Blanc in zijn zoektocht naar de titel, terwijl zijn rivaal Bryan Bouffier aan het einde van het evenement met pensioen ging.

gepubliceerde 08/09/2018 à 18:53

Yoann Bonato (Citroën C3 R5) heeft zichzelf weer in de titelrace geplaatst Rallye Mont-Blanc door voor het derde jaar op rij te winnen. De CHL-teamcoureur profiteerde vooral van de pensionering van Bryan Bouffier (Hyundai i20 R5) in de voorlaatste special na een transmissiestoring terwijl hij op de tweede plaats stond.

Quentin Gilbert profiteerde als eerste van de tegenslagen van Bryan Bouffier en eindigde daarmee op de 2e plaats, 23 seconden achter de winnaar, terwijl het podium werd gecompleteerd door Thibault Habouzit. Pierre Roché pakte de 4e plaats nadat hij lange tijd het podium had kunnen claimen, maar hij redde zijn positie op de laatste minuut tegen Benjamin Perrin voor een voorsprong van één seconde.

Bruno Riberi behaalde de 6e plaats, voor Éric Mauffrey, William Wagner (Ford Fiesta R5), Max Vatanen (Hyundai i20 R5) en Matthieu Margaillan. Skoda staat goed uitgelicht met 7 Fabia’s in de Top 10.

Nicolas Ciamin was goed op weg om zijn Fiat Abarth 124 Rally naar de vijfde plaats te tillen, totdat de leider in de GT-categorie werd afgeremd door mechanische problemen, waardoor hij verder zakte dan de tiende plaats.

Lionel Baud (DS3 WRC) vocht voor de tweede plaats totdat hij een fout maakte in de eerste special van de tweede etappe. Hij was niet de enige die geen succes had in dit evenement, aangezien Quentin Giordano (Hyundai i20 R5) op de eerste dag met pensioen ging na een mechanisch defect. Patrick Rouillard (Porsche 997 GT3 Cup) stopte in SS4 nadat hij van de weg was gegaan. De grootste verliezer blijft ongetwijfeld David Salanon (Ford Fiesta WRC), die aan het begin van het evenement afstapte, verraden door zijn monteurs.

Florian Bernardi won de Clio R3T Trophy, die hij tegelijkertijd won, terwijl Hugo Margaillan zijn eerste overwinning behaalde in de 208 Rally Cup.

Ontdek het verslag van de Rallye Mont-Blanc in nummer 2182 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.