Baud domineert zijn onderwerp tijdens de Rallye Terre de Lozère

Lionel Baud behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen in de Rallye Terre de Lozère, voor Sylvain Michel en Thibault Durbec.

gepubliceerde 26/08/2018 à 17:40

Lionel Baud (DS3 WRC) ondertekend op Rallye Terre de Lozère zijn eerste succes van het jaar en won dit evenement voor de derde keer. De winnaar domineerde zijn onderwerp door te winnen met ruim een ​​halve minuut voorsprong op Sylvain Michel (Skoda Fabia R5).

Het podium werd gemonopoliseerd door de titelkandidaten, Thibault Durbec (DS 3 WRC) eindigde bijna een minuut achter de winnaar.

Max Vatanen (Hyundai i20 R5) bereikte de finish op de 4e plaats en markeerde de breuk in het peloton, aangezien de Fin ruim 4 minuten achterstand finishte. De zoon van Ari Vatanen profiteerde van de fout van Vuillaume de Mevius (Citroën C3 R5) die zijn transmissie beschadigde door een fout te maken in SS8. De Belg wist alsnog de finish te halen door de Top 5 te vervolledigen voor Arnaud Mordacq (Mitsubishi Lancer Evo IX), winnaar van Groep N op de 6e plaats.

Adrian Fourmaux (Ford Fiesta R2) behaalde een nieuwe categorieoverwinning en stelt de titel van Frans juniorenkampioen veilig.

Ontdek het verslag van de Rallye Terre de Lozère in nummer 2180 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.