Man TT – Dunlop een beetje dichter bij de sterren

Michael Dunlop heeft de tweede Supersport-race gewonnen van de Isle of Man Tourist Trophy 2023. Het record ligt binnen handbereik.

gepubliceerde 07/06/2023 à 20:21

Gautier Calmels

Michael Dunlop brengt de tellers in paniek © ttracesofficial

Michael Dunlop reed vanmiddag de allereerste ronde met een gemiddelde snelheid van meer dan 130 km/u in de Supersport-categorie en pakte daarmee zijn 210e overwinning in alle categorieën. Vanavond is hij nog maar één succes verwijderd van het absolute record van TT-legende, zijn oom Joey Dunlop.

Het is nog steeds passend om deze voorstelling in perspectief te plaatsen met de route van het eiland Man. De rest van het jaar zijn 60,17 kilometer aan wegen open en een slalom tussen huizen en sloten die een groot deel van het Britse eiland in de Ierse Zee tussen Engeland en Ierland bestrijkt. Om de excessen van deze race ten volle te kunnen waarderen, omvat een ronde 264 bochten die worden afgelegd met een gemiddelde snelheid van meer dan 210 km/u.

210 km/u gemiddeld over 60 km/u! © ttracesofficial

De Yamaha-rijder Dunlop versloeg de Triumph van Peter Hickman met iets meer dan negen seconden en behaalde daarmee zijn vierde overwinning van de week. Dean Harrison (Yamaha) eindigde opnieuw als derde. Vanochtend won Michael Dunlop de Supertwin-race, die helaas werd getroffen door het dodelijke ongeval van Raul Torras Martinez. De 46-jarige Spaanse piloot kwam om het leven bij een ongeval Alpine, tussen de 16e en 17e mijl, in de derde en laatste ronde van de race.

Vrijdag, met de tweede Superstock- en Supertwin-races, krijgt Dunlop twee nieuwe kansen om zich bij zijn prestigieuze oom op de prijzenlijst te voegen. Wij zullen weer achter hem trillen, maar uiteindelijk doet het eindresultaat er niet toe. Michael Dunlop is al een legende geworden in de motorsport.